Voorpagina Cultuur, Recensies

Mehwish goes Culture – London

Shopping
Bluewater shopping center

Dit grote winkelcomplex heeft kwa design en architectuur wat weg van de Louvre in Parijs, vreemde grote piramides van glas vormen de entree van het gebouw. Eenmaal binnen wordt je meegezogen in de grote molen van de Amerikaanse-Britse fastfood-industrie. Grote honger van al het winkelen, not a problem mate! Alle grote ketens als Mcdonalds, KFC, Burger King, Krispy Kreme, Starbucks, King Wok en LoveJuice zijn hier te vinden. Zelf heb ik gegeten bij KhanExpress (biryani, chicken tandoori – to go), in het begin was ik iet wat sceptisch over de kwaliteit van het eten, maar ze doen het prima.

Diehard fashonista’s of broda’s kunnen hier hun hart ophalen. Alle grote merken zijn hier aanwezig. Geen zin in een Zaraa-tje of een Mango-tje? Kleinere winkels met artistieke uitstraling hebben vaak de meest aparte outfits klaar liggen. Wat koopt Mehwish nu in zo’n grote Piramide? Juist. Schoenen! Daar keek ik. Links, rechts, nog een keer rechts, ik loop door, keer mijn hoofd, loop terug, weer naar rechts en loop naar binnen. Schoenenwinkel Dune. Een bedevaartsoord voor schoenenfreaks als ik. De meest exentrieke en stijlvolle schoenen heb je hier: sandalen, pumps, stilleto’s en laarzen. Voor ieder wat wils. Blue Water schopping center is groot en burgerlijk tegelijkertijd. Vergeet niet je wapenuitrusting mee te nemen, want de verkoopsters zijn opdringerig en vaak ook nog niet te verstaan door hun zwaar Oost-europese accent. 

Score, 3 van de 5 steren. Over the Top – Amerikaans naar mijn mening, Covent Garden heeft meer stijl en allure. 

Film
Ghostrider

De specialeffects van Ghostrider zijn heel creatief en ingenieus gemaakt, al vond ik het iedere keer maar weer vreemd dat het aanzicht van Meneer Cage veranderde in een reuze aansteker a la skelet. Vuurtje? Kraskrakers als Spiderman, X-men, Batman en Fabulous Four hebben erop gewezen dat het verfilmen van een strip zware business is. De film is langdradig en te kort van verhaal tegelijkertijd. Tijdens het kijken dacht ik "is het nog niet afgelopen?" en toen de film was afgelopen dacht ik: "Was dat het?" Het verhaal heeft een zoet gesuikerd moraal in een Hells Angeljasje, zoon redt vader en verkoopt zijn ziel aan de duivel. Nicolas is wel aardig geloofwaardig in de film en het skull hoofdje staat hem wel (volgens de mode analisten een trend op dit moment, hip en trendy meneer Cage!) Wat heb ik me geërgerd aan mevrouw Mendes, ze heeft ongeveer vijf zinnen in de hele film al hoewel haar voorgevel een ontzettend grote bijdrage geeft in de film. 

Score, 2 van de 5 sterren. Bewaar je geld voor Spiderman 3

Food
Tinseltown (late night american & milkshakebar)

Toen ik hier de menukaart voor mijn ogen kreeg, schrok ik me kapot. Eerlijk gezegd maakte ik een sprongetje in de lucht. Zoveel smaken mikshakes, O My Days! Rare en toch zo vetrouwde smaken als snickers, mars, aero, maltesers, bounty, farrero roche, cadburry’s en nog veel meer vreemde smaken vullen goed als milkshakes. En eerlijk is eerlijk, het eten smaakt hier heerlijk. Neem vooral de starters for two (vlees of vegatarisch) en je krijgt een bord vol onionrings, mushrooms met een krokant laagje, gemarineerde kipspiesjes, barbequewings, nacho’s met cheese, salsa en guacomole en garlicbread. Verder heb je leuk en hip aangeklede burgers, broodjes en pasta’s. Nog wat plaats over? Neem dan de American hot Apple Pie with Ice Cream (ow ja, de porties zijn hier ontzettend groot voor onze bescheiden Hollandse buikjes!) Big Momma of Big Pappa van nature? De Titanic is een megadessert waar je heel afrika mee kan voeden (flauw geintje). Nieuwsgierig?

Tinseltown bevindt zich in London (Farringdon) en is zeer nabij gelegen bij het metrostation.

Leuke feitjes

100% Halal (eigenaar Sheraz Malik is Pakistaans)
Wordt vaak bezocht door celebrity’s en muziekartiesten
Leuke uitgaansgelegenheid voor jonge mensen, lekker loungen
Interieur is uberhip en supermodern
Je kunt ook gewoon je milkshake afhalen
Check it out!

Score: 5 van de 5 sterren. Large Snickers Milkshake, Please!!!