Voorpagina Algemeen

Meest origineel stuk 7A – Zijn de dromen waar?

Zijn de dromen waar?

Na schooltijd ging ze naar huis. Dit was de laatste keer dat ze op deze school was geweest want ze gaan verhuizen. Ze ging huilen en schreeuwen maar niemand luisterde naar haar. Ze gaan toch verhuizen. Ze waren er al klaar voor.

“Kom op Lies” zegt haar moeder ongeduldig.
“Oke! Ik kom er aan!“
Haar moeder zegt: “Lies, je moet nog je kamer opruimen lieverd!”
“Ik ben jou lieverd niet.” fluisterde ze, omdat ze geadopteerd was. En als ze dat zei, werd ze geslagen.
De dozen zijn al klaar. Ze had ze al opgeruimd. Het was nacht en ze ging slapen… Een man kwam naar haar toe en sloeg haar, toen ging hij verkeerde dingen doen wat het meisje niet wilde. Heel vies! Toen ze haar ogen open deed was het weg. Wat een nare droom, ze ging opstaan en water drinken.

Opeens zag ze wat raars de deur was open. Ze roept haar heks moeder (zo noemt ze haar).
“Mam!“
“Wat is er?“
“De deur is open en de ramen zijn stuk!“ zegt ze trillend.
“Snel po…politie, pap!“
“Job!“ zei ze heel normaal alsof er niets aan de hand was.
“Wat is er nou?“
“Snel bel de politie!“
Ze deden raar.
Job zegt: “Oke, rustig aan doen!“

De politie ondervraagt iedereen uit de buurt. Niemand had iets gezien en pap en mam deden heel raar. Ze waren een beetje bang volgens mij…

Na een dag was het voorbij, de nachtmerrie was weg en de dief ook. De politie heeft de dief niet gevonden. Lies is wel bang, maar ze zegt: “Ik ben al 14 jaar, waarom moet ik bang zijn.”
Ze vraagt zich af of ze echt bang is, maar ze zegt het tegen zichzelf omdat ze heel bang is geworden. Ze vroeg zich af: is de droom…? Laat maar.

Ze gelooft het zelf niet. Ik moest gaan eten en dan naar bed want morgen moet ze haar nieuwe school zien. Dat wil ze helemaal niet want morgen maken ze gelijk toets voor biologie. Wat een domme school. Kijk eens: beginnen toets en ze heeft niet eens lessen gevolgd. Maar ja. Ze moest naar boven en ging slapen…

De vieze adem kwam dichterbij en dichterbij, hij ging slaan en tegelijkertijd kussen. Ze was niet meer bang! Toen ze opstond was er niemand te zien. Ze ging haar moeder roepen: “mama!”. Haar moeder kwam en ging haar slaan! Ma… De moeder sloeg haar. Ze ging de haren trekken en slaan! “Mama niet doen!”.

Volgende dag had ze blauwe plekken maar niet waar die heks had geslagen maar om haar mond en arm, allemaal blauwe vlekken. Ze was op school en ze ging zitten. Niemand keek op gelukkig want anders kunnen ze de blauwe vlekken zien.

De toets was klaar en het was een heel moeilijk. Aan het einde van de dag werden de cijfers bekend gemaakt. Ze had een 2 gehaald en ze wist dat de moeder zou slaan. Ze had tegen de juf gezegd: “Maar ik heb de lessen niet gevolgd…”
Maar de juf zei: “Helaas ik kan niets doen voor je.”

Lies was naar huis gegaan. Ze had haar resultaat gezegd en ze werd weer geslagen en geschopt maar ze ging niet huilen want ze is het gewend. Al 8 jaren wordt ze geslagen. Tegen niemand heeft ze het verteld. Toen ze nog 4 jaar was waren haar ouders dood door de… botsing.

Ze werd geadopteerd en ze werd al geslagen toen ze 6 jaar was en ze mocht het aan niemand vertellen want anders ging ze weer terug naar de saaie kinderen, die ook daar zijn. En ze mag ook niet terug terwijl er een mooie leven op haar te wachten staat en daarom wil ze ook een beetje niet weg van hier.

Ze mist haar ouders, maar ja. Het was al avond. Ze moest gaan slapen, maar deze keer ging ze doen alsof ze sliep. Opeens kwam een man naar binnen en hij deed dezelfde vieze dingen en ze stond op. Het was… het was haar vader Job die de deur open had gelaten en het raam stuk had gemaakt. Toen ze op stond was d`r vader weg en haar koffer was al klaar. Ze ging naar de saaie kinderen. Ze had genoeg van de vader want hij deed vieze kusjes en vieze dingen.

Ze ging naar het politiebureau. Haar moeder deed mee met de vader en haar blauwe plekken waren door hem…

Ze zijn gelukkig opgepakt voor 18 jaren. “Dan worden ze heel erg oud, HAHA” dacht ze. Ze ging naar de dokter omdat ze iets had gezien op het nieuws dat een meisje een baby kreeg dus ze was bang geworden dat ze dat ook… En ze dacht: de dromen waren waar. Maar de dokter zei gelukkig dat er niets is. De vader had niet veel gedaan. Ze was weer bij de saaie kinderen, eigenlijk niet waar want het zijn leuke kinderen… Na 1 jaar was ze geadopteerd door hele lieve ouders. De moeder was heel lief en de vader helemaal!

Zeynep Bulut 7A