Voorpagina Cultuur

Snelcursus: Help me, I’m not married!

U weet het waarschijnlijk nog. In november 2006 schreef ik uitgebreid over het huwelijk van ReFlex, waarin ik u alle kneepjes van het huwelijk op z’n Desi (+/- Zuid-Aziatisch) vertelde in Snelcursus: Trouwen op z’n Desi. Gisteren deed zich iets soortgelijks voor. Een andere vriend van mij trouwde en voor mij was een vergelijkbare nederige (lees breekbare) rol weggelegd. Ik heb het overleefd met hier en daar wat kleerscheuren (dit kunt u letterlijk nemen). Vandaag geen verslag hierover… maar wel iets waar iedereen toch een keer naar moet zoeken: EEN PARTNER!

Gisteren hoorde ik het ook al van iedereen: "Umar, je vriend (W.S. de computernerd) is getrouwd, wanneer is het jouw beurt?". Hallo… ik ben de ware nog niet tegen gekomen. Ook hebben mijn ouders de ware voor mij nog niet bepaald (moslimgrap). Ik ben nog jong en barst van de energie, inshallah heb ik tijd zat. 

Maar gaat het bij u wat sneller, komen de grijze haartjes er al en beginnen de vriendinnen van uw moeder al te roddelen… zoek dan gewoon je vrouw of man online! Het is booming business en u kunt meedraaien! Check de mogelijkheden…

Op internet kun je nu overal terecht om mensen te leren kennen. Je hebt bijvoorbeeld Hyves en Hi5… of zelfs partypeeps voor feestbeesten. De afgelopen jaren is ook de markt voor moslims ondekt. Want wat is nou anders bij moslims? Die zijn veelal geinteresseerd in het vinden van een levenspartner… en het liefst moslim.

Je ziet dit bijvoorbeeld weerspiegeld in het aanmaken van je profiel en de zoektermen voor het vinden van een ‘match’. Je kunt aangeven of je een moslim wilt, wat zijn afkomst is, welke taal hij spreekt, maar ook of hij praktiserend is, vijf keer per dag bidt, progressief of conservatief is en van welke stroming. Het kan allemaal…

Naseeb.com Zo hebben we Naseeb.com. Dit is een site die ik ruim 2 jaar geleden leerde kennen en een korte tijd heb gebruikt om de moslimcummunty wereldwijd te leren kennen. In een korte tijd leer je mensen in Pakistan tot Marokko en Amerika kennen… voornamelijk moslims, maar allemaal toch erg verschillend. Met ruim 300.000 leden wereldwijd grote kans dat je wat vangt.

Shaadi.com Waarschijnlijk onmisbaar in het rijtje is Shaadi.com. Deze site is weliswaar niet speciaal voor moslims, maar richt zich wel op het koppelen van mensen met een Aziatisch achtergrond. Met ruim 700.000 gemaakte koppels is dit zeker een van de grootste matrimonial sites ter wereld.

Na wat Googlen kom ik op wat andere sites waar u uw kansen kunt checken: Qiran.com, Muslima.com, MuslimMatrimonial.com, MuslimFriends.com, etc…

Mocht het dan nog niet lukken? Laat dan gewoon Aunty een geschikte partner vinden voor je :-) (gewoon zeggen dat je dokter bent)