Voorpagina Politiek

Democratie of Hypocrisie?

Democratie is zó belangrijk dat we het zelfs door de strotten van Afghanen en Irakezen douwen, want wij weten wel wat goed voor ze is.

Maar als democratie een winnaar oplevert die we niet mogen, dan negeren we (de wil van) het volk net zo makkelijk. We hebben ons mond vol van dialogen (de beschaafde manier van conflicten oplossen), maar als het een Palestijnse regeringsleider van de Hamas betreft, is dat zelfs te veel gevraagd.

Nog erger wordt het als een (Turks) volk kiest voor een meer Islamitische partij. Dan hebben we de poppen pas echt aan het dansen, want daar mag zelfs het leger aan te pas komen om ons van dit onheil te beschermen.

Natuurlijk hoeven we niet aan iedereen democratie op te leggen, want zo lang we genoeg van ze (bijv. Saoedi-Arabië) krijgen (lees: zo lang we ze kunnen gebruiken), heeft democratie niet echt prioriteit. Zó belangrijk is het kennelijk ook al weer niet.

Kunnen we onze democratie nog wel serieus nemen?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van