Voorpagina Cultuur, Politiek

Westermoskee

De rechts-extrimisten winnen steeds meer aanhang in Nederland. Verontrustend. Ook verontrustigend is de meest prestigieuze project van vorig jaar die nu in 2007 is getransformeerd tot een groot blunderproject: De Westermoskee in Amsterdam. Begin 2006 gaf minister Donner met veel toeters en bellen het startsein aan de bouw van de moskee. Sindsdien stapelden zich alleen maar conflicten op tussen de betrokken partijen (o.a. Milli Gurus en Het Oosten)


De nog te bouwen(?) Woustermoskee

De afgelopen maanden heeft burgemeester Job Cohen geprobeerd de verslechterde relaties tussen de betrokken partijen bij elkaar te lijmen. Eén van hen, directeur Yusuf Altuntas, kon een klein geheimpje niet bewaren en heeft het e.e.a. voortijdig bekendgemaakt aan de media, tot grote onvrede van de burgemeester. Job heeft er verstandig aan gedaan om zich terug te trekken. Wel kun je nu fluiten naar het beetje hoop dat er nog was.

Schande dat bij het bouwen van een moskee zoveel mis gaat. Wat daadwerkelijk de reden is van al deze problemen zal een raadsel blijven. Hoewel de kansen klein zijn, denken ze er alsnog aan om een de moskee te bouwen, maar dan iets kleiner. Nou veel succes zou ik zeggen, maar van mij hoeft het niet meer. Als het bouwen van een moskee al zo moeilijk gaat dan wil ik niet zien hoe ze de moskee draaiend willen houden.

Gelukkig is de Westermoskee niet de enige moskee in aanbouw. We hebben nog de Essalam-moskee in Rotterdam, nog net niet af, maar het zal de grootste van Europa worden. Hopelijk doen zich daar niet dezelfde taferelen voor en is Rotterdam binnenkort wel een stuk mooier!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal