Voorpagina Maatschappelijk

Ex-niet-moslims

Er komt een opvanghuis voor bekeerde moslims genaamd Islaam-for-all. Als bekeerde moslima (vrouwelijke moslims) kun je er terecht als je niet probleemloos kunt bekeren tot de Islam. Er zijn namelijk veel gevallen bekend waarbij deze ex-niet-moslims krijgen te maken met bedreigingen van o.a. de familieleden.

"Vooral ouders die al een hele toekomst voor hun dochter hadden uitgestippeld, reageren heel heftig. ‘Als je nog één keer met die hoofddoek op thuiskomt, dan breek ik al je botten!’ wordt er dan geroepen."

Aldus oprichtster Veenstra.

Deze verhalen verschillen niet veel van wat de ‘ex-moslims’ vertellen, en net zoals het belangrijk is dat ex-moslims een goed bestaan moeten kunnen hebben, geldt dat ook voor de bekeerde moslims. Dit initiatief moet daarom met open armen ontvangen worden. Afshin Ellian, doe je nu ook weer mee? En Ehsan Jami, oprichter comité voor ex-moslims, zei in Amsterdam dat hij ook op zou komen voor ex-niet-moslims… doe jij ook weer mee? NOVA, doet u ook weer mee?

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal