Voorpagina Algemeen

Ramadan komt, Ramadan gaat

Ramadan begint aan zijn eind te komen. Heb in de laatste dagen nog een iftaar mee kunnen maken met niemand anders dan Verdonk. Als ik het goed heb begrepen was het haar eerste iftaar ooit. Heb haar verteld over wijblijvenhier.nl. Verdonk, mocht je dit lezen, Hoi!

Morgen is alweer de laatste dag dat ik zal vasten en de dag daarop is het suikerfeest. Een deel van de moslims in nederland viert het al morgen. De bioscopen kunnen in ieder geval rekenen op een invasie en de scholen op een leegloop. Officieël is het (nog) geen nationale feestdag, dat neemt niet weg dat het zo wel ervaren wordt. Na 30 dagen gevast te hebben is het wel weer wennen om te eten overdag. In één dag ga ik bij zoveel verschillende huizen op bezoek waar ik volop moet eten. Een niet zo soepele overgang voor je maag dus.

Er zijn natuurlijk slimmerikken die door hebben dat je met ruim een miljoen moslims in Nederland gerust kunt praten over een interessant afzetmarkt. Voor nu moeten we het doen met de TPG en zijn speciaal-voor-Suikerfeest-gemaakte wenskaarten maar dat zal in de toekomst zeker veranderen.

update: Nog een slimmerik

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal