Voorpagina Algemeen

“Niet zo hard… mijn oren doen pijn”

Ik heb niet zo lang mijn rijbewijs, maar ik bevind me zo nu en dan wel op de snelweg in het witte busje van mijn vader. Overdag word ik gek van de files. Om een voorbeeld te geven: gisteren ging ik naar een iftaar in R’dam en heeft mij zo’n 90 minuten geduurd om van Den Haag naar R’dam te komen door de file. Dat is toch veeeeeel te lang? Maar goed, gelukkig heb ik de weg voor mijzelf als ik in de avond terugrijd. Dacht ik…

Dan rijd ik in de avond de snelweg op en zie ik het resultaat van de onnodige Nederlandse bureaucratie. Ik mag maar 80 rijden terwijl de weg leeg is (voorheen 120). Toch te gek voor woorden!!!!?

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAROM denk ik dan. Moet ik dan als een oud vrouwtje tot aan Delft rijden? Alles gaat dan zo langzaam, zo saai, zo braafjes, zo… zo…. veilig. Slaat toch nergens op?

Nu mogen 14 miljoen potentiele automobilisten in Nederland – ga aub niet in op de cijfers… ik wil dit stukje dramatisch laten overkomen – maar 80 rijden, omdat een stelletje niet-rationele-onderdakbehoeftigen het nodig vonden om maar te gaan wonen op mijn route. Verdomme… ze denken alleen maar aan zichzelf, terwijl ik even lekker wil doorrijden en snel thuis wil zijn.

Wat een egoisten!