Voorpagina Ervaringen

Haji Telecom

Gisteren in de avond:

Ver weg van huis, in een Internetcafe in Amsterdam Oost zit ik op een ongemakkelijke harde houten stoel, in vieze sigarettengeur tegenover een “no smoking” bordje. Het is er rumoerig door alle luidruchtige lui die hier komen communiceren.

De één belt schreeuwend naar het buitenland. Met het aantal decibel dat deze man produceert tijdens het bellen horen ze hem waarschijnlijk ook wel zonder de telefoon all tha way in South Africa. De ander gebruikt skype. Dat is wel weer wat leuker voor mij, want dan hoor je de andere persoon door zijn koptelefoon gezellig terug schreeuwen. Nu nog iets aan mijn Turks doen, dan kan ik het gesprek mooi volgen.

Ik hoor mezelf dus allang niet meer denken en dat terwijl ik hier even mijn wekelijkse stuk kwam droppen. Ik had er nog wel een hele euro voor over ook, voor 1 computeruurtje! Je kan zo’n uurtje ook samsam doen. Zoals de twee Marokkaanse jongetjes naast me. Die communiceren weer vriendelijk naar elkaar toe  "Neej domme mocro je had eerst die bonus moeten pakken en dan pas die sleutel, dan had je een extra leven voor de volgende level! Jij bent echt een ezel, sahbi! Ga, ga, ga, kga je laten zien hoe het moet.”

Loeiende brandweersirenes werken ook erg afleidend merk ik. Het aftellend klokje midden op mijn scherm begint op mijn zenuwen te werken, ik krijg het ook niet weg, het geeft me het gevoel alsof ik op een tijdbom zit. De muis voelt plakkerig aan, ik voel de bacteriën zowat over mijn vingers kruipen. En over vingers gesproken…. het toesenbord is één grote RSI uitnodiging, gezien de pootjes eronder afgebroken zijn en mijn handen vlak er overheen hangen.

Nee, ik vind het hier niet zo fijn, beste lezers. Koppijn slaat ineens na weken weer toe. Ik ga er vandoor, but I’ll be back! Gewoon vanaf mijn eigen plek, rustig thuis in mijn fijne kamer. Waar het altijd heerlijk ruikt naar geurkaarsjes en een heerlijk muziekje op staat. Home sweet home….

Dikke groeten en salaam,

Eighty en Haji

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van