Voorpagina Fatwa, Politiek

Fatwa: Interne dialoog voorkomt RodeMoskee-situatie!

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van de afgelopen week is het, naast het speculeren naar de gevolgen van deze situatie, ook belangrijk na te denken hoe dit soort situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. Allemaal kunnen we het erover eens zijn dat deze gebeurtenis de islamitische samenleving wereldwijd niet veel goeds heeft gedaan en ook niet snel vergeten zal worden.

Tweedelige stelling:

  1. Het is nu erg van belang dat enerzijds de islamitische leiders zich onderling meer gaan richten op maatschappelijke discussies dan het benadrukken van theologische verschillen.
  2. En anderzijds is het van belang dat de overheid deze leiders (meer dan eerst?) als serieuze gesprekspartners gaat zien (,daar er duidelijke ontevredenheden zijn naar de overheid toe).

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!