Voorpagina Maatschappelijk

Geloof jij in Global Warming?

De laatste tijd schenkt elk programma wel aandacht aan klimaatsverandering en lopen bedrijven zoveel mogelijk te koop met hun nobele inspanningen voor big old momma earth. Met Al Gore als een soort van boodschapper en vele biologen als zijn metgezellen is er een nieuwe godsdienst aan het ontstaan. Buiten een radicale beperking van de CO2 uitstoot is er geen redding! Maar zoals dat bij elke godsdienst gaat zijn er sceptici die alle remmen losgooien om het tegendeel te bewijzen. De tegenhanger van Al Gore’s An Inconvenient Truth is er al met de smeuïge titel Global Warming Swindel, die u hier kunt zien.

Global Warming!? :S

Ik ben zelf nog zoekende in deze hele discussie. Als er iets constant is aan de natuur dan is dat wel verandering. Maar om het hele verhaal nou als een grote zwendel te bestempelen omdat er toevallig hier en daar wat oude rapporten zijn gebruikt en er gesmokkeld is met een fout grafiekje gaat me te ver. De discussie wordt gevoerd door  meerdere partijen met hun eigen belangen. En ik denk dat ik toch het liefst kies voor de partij die dan het beste voor heeft met de natuur.

Maar voordat ik uitgemaakt word voor een groene Shrek moslima, moet ik bekennen dat ik onlangs ben begonnen met lessen in CO2 uitstoot vervuiling. Greenpeace, forgive me for I have sinned! Ik heb morgen alweer mijn 8ste autorijles. Ik vind het helemaal niet leuk, naja…  de lessen zijn wel leuk en de rij-instructeur is een beste kerel, maar ik voel me ergens wel erg schuldig. Het ging altijd tegen mijn principes in en ik vond elke automobilist een vieze milieuvervuiler met een dikke filereet.

Echter, na 10 jaar NS ellende en 16 jaar GVB drama moet ik er ook aan geloven. Ze maken het je wel moeilijk om milieubewust te zijn, zeg! Neem nou die oerlelijke spaarlampen. Als ze daar een mooier design aan geven dan ben ik best bereid om voor wat meer geld alle lampen hier thuis te vervangen. Maar die lelijke lompe dingen komen mijn huis niet in. Dan steek ik nog liever een olielampje aan. En waarom heeft kringloop papier nou zo’n vies bruin kleurtje? Kunnen ze er niet wat milieuvriendelijke bleek doorheen gooien? 

Niet iedereen hoeft te weten dat je een milieufreak bent. Ik pleit voor undercover milieuvriendelijke producten. En als het kan wat goedkopere! Waarom kost het zoveel geld om milieubewuster te willen leven? Je wordt financieel afgestraft op goed gedrag. Dat klopt toch niet? Dat is net zo ironisch als op 7 juli 2007 voor de TV in slaap vallen omdat je niets wilde missen van Live Earth. 

Geloof ik in Global Warming? Ik geloof dat we ons meer moeten inzetten voor de natuur,   vroeg of laat zullen we die vervuiling als een boemerang in ons gezicht terug krijgen. Zoals Nelly ooit zei: It’s getting hot in here…

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van