Voorpagina Sport

Nousrestonsici.fr presente Le Toureddine

Sjawel, daar gaan we dan! Ik geloof mijn ogen niet. Zomaar laat een van onze eerbiedwaardige foundingfathers des wijblijvenhiers zich in de niet-integrerende kaarten kijken! Ik refereer naar de tourpolemiek waarvan de contouren zich reeds bij de vorige redactievergadering aftekende toen Reflex het nodig vond om in strak wielerbroekje op de burelen te verschijnen, terwijl Umar zijn dopingimpressie deed á la Maradonna. Jullie zullen begrijpen dat ik als rechtgeaarde uit-de-klei-getrokken hollander niets maar dan ook niets tegen de fiets heb in te brengen, maar dat neemt niet weg dat ik toch enige kanttekeningen wil plaatsen bij Reflex´ tourofilie.

Zo heb ik nooit helemaal begrepen wat dat hele ding met die benen scheren is. Ja, hoor ik Michael Boogerd eens zeggen "dat moet vanwege de massage". Je moet je benen scheren om gemasseerd te worden? Parbleu wat zijn dat voor gekke uitvluchten. Gozer als jij je benen wil scheren moet je dat gewoon doen en geen flauwe excuses over ingegroeide beenhaartjes verzinnen. En dan die strakke broekjes. Hmm. En dan bedoel ik ook echt gewoon hmm-apart en niet hmmm-lekker. Ziet er toch een beetje silly uit (al begrijp ik dat zoiets relatief is als jurkdragende djellabadragende man, dus misschien moet ik dat laatste maar weglaten…)

En dan heb ik het nog niet eens gehad over die fietsjes. Kom op zeg, wat zijn dat voor idiote babyfietsjes met die kromme stuurtjes, en die lieve kleine dunne bandjes. Moet je hier in de stad mee komen met die onzin! Rij je drie keer lek voor je de hoek omslaat. En als je per ongeluk ergens tegen aan rijdt dan breekt ie gewoon in duizend stukjes. wel weer een voordeel dat geen junk zo´n gekke fiets moet. Met je kekke bidonnetje, en je voetclippies. Ah gossie ben je bang dat je voet eraf glijdt. (Wat zeg je? Is dat omdat ze tegen de 45 km rijden zodat ze er niet afglijden. Oh, okay die neem ik terug dan. Best wel stoer trouwens, zo hard rijden…)

En als laatste moet me dit echt van het hart: sorry hoor, maar het stuit me tegen de borst dat die tour zo´n hoog chauvinistisch en discriminerend karakter heeft. Waar ik op doel is dat ik eens op teletekst ben gaan kijken en in al die namen van renners, en al die lijsten van ploegen vind je geen enkele maar dan ook geen enkele vrouw! Dat is toch schandalig! Daarvoor hebben we toch niet al die jaren gevochten voor gelijkwaardigheid? Zodat de vrouw een beetje thuis kan gaan zitten om kapothard voor het luide kroost te zorgen terwijl manlief flierefluitend in de zomer op vakantie gaat en drie weken door de bergen fietst met de homies! Schande, schande schande! (Hoe bedoel je er is ook en tour voor vrouwen… Oh, nou ja laat dat laatste argument dan ook maar weg, sorry. Oh en het is geen vakantie maar hard werk. Nou, ja. Laat dat ook maar weg dan).

Dus, ook zonder samenvatting hoop ik dat jullie mijn problemen met wielrennen in het algemeen en de tour de france in het bijzonder begrijpen. Maar vooral ook, dat jullie begrijpen aan wiens kant ik sta in deze discussie!

Vive le www.nousrestonsici.fr!

(Postscript: dit stuk is ironisch bedoeld. Ik houd van wielrennen. Echt.)

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van