Voorpagina Gastarbeiders, Maatschappelijk, Politiek

Is er een chirurg in de zaal?

Die Geert! Inderdaad een zegen voor moslims. Een paar artikelen hiervoor werd het al gezegd. Hij brengt ons weer helemaal terug naar de tijd waarin de Koran werd geopenbaard. Toen waren er ook al airheads als wilders die hem wilden afschaffen. De goddelijke PR technieken van de afdeling openbaring en wat dies meer zij, zorgen ervoor dat de Koran de aandacht krijgt die hij verdient. De Koran zegt zelf: “Zo maken Wij voor elke profeet een vijand van onder de criminelen, uw Heer is voldoende als leider en helper.” (25:31).

Dus zorgen voor tegenstemmen om de aandacht op je product te vestigen is al zo oud als Mekka.

Een andere methode is: “De ongelovigen zeggen: ‘Luistert niet naar deze Koran, maak lawaai om het te overstemmen!” (41:26). Ook daar wordt uitstekend voor gezorgd. De van god verlaten klereherrie die moslimjongeren de Koran doet vergeten staat overal luid en duidelijk aan.

De Koran maakte 14 eeuwen geleden al duidelijk dat het niet zozeer een strijd om geloofswaarheid, maar eerder een strijd tussen sociale klassen is: “De ongelovigen zeggen over de gelovigen: Als dit goed was, zouden zíj ons hierin niet zijn voor gegaan.“ (46:11).

Het gaat niet zozeer om een afweging tussen Bijbel en Koran – die overigens op het punt van voor wilders aanstootgevende verzen niet voor elkaar onder doen – maar het gaat om: hoe kan het nou dat die allochtone gastarbeiders een geloof hebben dat iets kan betekenen voor ons soort superieure blanken? Wat nog eens wordt bevestigd door: “En men zegt: Waarom is deze Koran niet aan een man van aanzien in de twee grote steden geopenbaard?” Dus als de Koran iets waars bevatte zouden griezels als Bush en Poetin toch wel met de Koran in hun hand de verkiezingen winnen? Moslims met verhalen over de eerste man op de maan die moslim zou zijn geworden, zijn in die val getrapt.

De Koran verbieden helpt niet, wilders! Het woord zegt het al: de Koran is een reciet dat uit het hoofd geleerd is en in de harten van de moslims leeft. Om de Koran te verbieden moet je hartchirurg zijn!

Dat is ook zo jammer van de tegenwoordige vijanden van de Koran: zij hebben de papieren niet om serieus genomen te worden!

Abdulwahid van Bommel was geestelijke verzorger voor moslims bij het Medisch Centrum Haaglanden, voorganger van het Moslim Informatiecentrum in Den Haag en directeur van de Nederlandse Moslim Omroep. Nu is hij docent geestelijke verzorging en schrijver.

Lees andere stukken van