Voorpagina Ervaringen, ReFlex' klaagboek, Website

IT’ers & Co

Sinds jaar en dag ageer ik mij tegen IT’ers aka computermannetjes aka computernerds (geef het beestje een naam). Helaas heb ik er een aantal in mijn vriendenkring, dat mij heel erg irriteert. Vooral als ze met meerderen zijn, besef ik pas hoe zielig ik ze wel niet vind. Ze lachen om grappen die niet grappig zijn, spreken vaak in codetaal en praten over hun computer alsof het hun vrouw is. Er zijn zelfs gevallen die gewoon 2 monitors (en dan van die hele grote) naast elkaar hebben of die alle apparaten in het huis hebben aangesloten op hun pc. Serieus, ik heb het zelf gezien!

Ze hebben het altijd over Matrix, Star Trek en soortgelijke flutfilms. Ze beweren zelfs dat het een afspiegeling is van de werkelijkheid en halen er op onwaarschijnlijke wijze een moraal voor de mensheid uit. Daarnaast zijn het vrijwel allemaal koppige betweters, die met zinloze quasi wetenschappelijke ‘wist-je-datjes’ aankomen, waar geen touw aan vast te knopen is. 

Het meeste stoor ik me nog aan hun geringe c.q. verwaarloosbare inbreng in de maatschappij. Ze zitten de hele dag maar te internetten op hun werk en voor het werk dat in 1 week afgemaakt kan worden, trekken ze gerust 2 maanden voor uit. Ik denk dat ze gewoon niet goed om kunnen gaan met het echte leven, omdat ze zich met één been in het virtuele of digitale wereldje bevinden. Vaak genoeg heb ik ze geprobeerd eruit te halen, maar het is vechten tegen de (alcoholvrije) bierkaai. Ze willen het gewoon niet en waar geen wil is, is geen weg.

Maar ach, aan wie probeer ik nou mijn frustraties uit te leggen? Het meerendeel van de lezers hier zal ook wel nerd zijn ;-)

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van