Voorpagina Algemeen

Foto’s: Gebedsruimtes van onderwijsinstellingen

Na alle berichtgevingen lijkt het alsof gebedsruimtes ongewoon zijn op onderwijsinstellingen in Nederland. Daarom hierbij een overzicht van gebedsruimtes op hogescholen en universiteiten in Nederland en omgeving. Van Delft en Rotterdam tot Twente… het kan gewoon.

De HvA kwam onlangs in het nieuws: daar werd de gebedsruimte voor moslims gesloten. Ook een stilteruimte voor studenten die zich even willen terugtrekken (ongeacht de religie) werd niet gefaciliteerd. Dat is namelijk niet aan een onderwijsinstelling om te doen, want… die behoren zich te richten op onderwijs. En weten die achterlijke moslims dan niet dat we hier in Nederland een scheiding hebben van Kerk en Staat? Hier faciliteren onze onderwijsinstellingen alleen maar direct aan studie gerelateerde zaken, zoals: ruimte voor verenigingen die erop los zuipen, sportzalen, comedyavonden en barbeques. Logisch, sport is natuurlijk goed voor lichaam en geest en die studentenverenigingen bevorderen wel de sfeer op de hogescholen.

Dat een hoop studenten het er niet mee eens zijn, is nogal wiedes. Zo ook deze studenten van de Haagse Hogeschool, die het gebed verrichten in het trappenhuis.

Na al dit soort berichtgevingen lijkt het alsof gebedsruimtes ongewoon zijn op onderwijsinstellingen in Nederland. Daarom hierbij een overzicht van gebedsruimtes op hogescholen en universiteiten in Nederland en omgeving. Van Delft en Rotterdam tot Twente… het kan gewoon. Respecteren deze instellingen dan niet scheiding van kerk en staat?

Stuur gerust ook foto’s van jouw onderwijsinstelling op naar info@wijblijvenhier.nl.

Universiteit Twente

Erasmus Universiteit MC

Vrijdagsgebed Technische Universiteit Delft

InHolland Amstelveen

Stilteruimte ziekenhuis MC Rotterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam – Woudestein

Ow wat nemen die moslims een hoop ruimte in zeg…

Hogeschool Avans Breda

Katholieke Universiteit Leuven (België)

De Haagse Hogeschool

Op de Haagse Hogeschool bidden studenten onder de trappen, bij de nooduitgang.