Voorpagina Opmerkelijk

Nieuwe Polder-Jihadiste

Nederland is een jihadiste rijker geworden! Jawel, het gaat om Tanja Nijmeijer (schuilnaam Eillen). Ze is 100% "made in Holland" en geen moslim. Ze is duidelijk wel bereid haar leven te geven voor de ‘goede zaak’ van de communistische FARC (revolutionaire strijdkrachten van Colombia).

De Colombiaanse regering, de EU en de VS hebben de FARC als terroristische organisatie bestempeld, maar dat hield mevrouw niet tegen.

Als een soort Che Guevara strijdt ze met de FARC in naam van het socialisme tegen de ongelijke verdeling van arm en rijk in het land, het kapitalistische corrupte Colombiaanse regime en de invloed van de Verenigde Staten in het land.

Opzich is dit geen vreemd fenomeen in de Nederlandse geschiedenis. In 1936 sloten veel Nederlandse vrijwilligers zich aan bij een internationale brigade in Spanje die vocht tegen de dictator Franco. De vrijheidsstrijder voor de één is nu eenmaal de terrorist voor de ander.

De Nederlandse media krabben zich nu echter achter de oren: ‘Hoe kan het dat zo’n nette intelligente studente Spaans met een stel terroristen bereid is te sterven in een ver land? Door wie is ze gerekruteerd en gehersenspoeld?’

Het is wel opvallend dat de Nederlandse media nu van ‘rebellen’, ‘bandieten’ en ‘guerillabeweging’ spreken, in plaats van te benadrukken dat de FARC op de beruchte terroristenlijst staat. Ook wordt de suggestie gewekt dat ze daar tegen haar wil vast wordt gehouden en een slachtoffer is van de situatie.

Misschien is dat omdat Tanja geen hoofddoek draagt en niet gelooft in een paradijs als ze als martelares sterft?

Kamel Essabane is het stilste jongetje van de klas dat toch begon te praten en zijn klasgenoten soms hard aan het lachen wist te maken. Hij overwon zijn angsten en maakte van praten voor groepen zijn beroep. Doordeweeks loopt hij met de pet op van docent islamitische godsdienst rond op een hogeschool en voorziet hij tevens diverse scholen van advies als onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing. Ook vertelt hij soms filosofische verhalen aan het Fahm Instituut. Af en toe plaatst hij vanachter zijn laptop in alle stilte een ernstige tekst op het net. Misschien dat iemand het leest.

Lees andere stukken van Kamel