Voorpagina Algemeen, Recensies

Recensie: Borrelnootjez theatertour “Borrelnation”

“Want Turkije altijd nummer een”, “jij moet gewoon beetje gunning doen” en “zeg woellah ben jij autotune vergeten?” Een greep uit de inmiddels in Nederland wereldberoemde uitspraken van de nieuwste YouTube sensatie in Nederland: De Borrelnootjez. Op dit moment touren ze door het land met hun theatertour: ‘Borrelnation’. Hilarisch en veelbelovend.

De Borrelnootjez werden bekend met verschillende sketches, zoals Turkije Journaal, Turkije Journaal deel 2Mocro Late Night Show en de grote hit Zoubida (1,4 miljoen views). Sinds kort zijn ze ook wekelijks op de buis te zien als onderdeel van het tv programma De Halve Maan. Het was dan ook wachten op het moment dat ze op de planken zouden staan.

De afgelopen maanden traden de Borrelnootjez met comedian Samir Fighil op in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en gisteren weer Amsterdam. Vijf keer uitverkochte zalen, wat een aardige prestatie is voor een eerste theatertour.

De show heeft veel elementen uit de filmpjes die online te vinden zijn. Zo zien we Zoubida, Bullent Bum Bum, Faruhk Servet, Badr Hari, Fatah & Miloud Bouqarda… en natuurlijk hun verlegen moeder. Maar, als je denkt dat je het al gezien hebt, zit je ernaast…  Hoewel Turkije nog altijd nummer 1 is, is de rest van de show nieuw. Daarnaast doet Samir Fighil het voorprogramma wat uiteindelijk resulteert in een zeer komische avond met doorgedraaide comedians waar je gewon die lekkere gevuul van krijgt… ofzo…

Als je deze reeks hebt gemist, niet getreurd… via welingelichte bronnen hebben we mogen vernemen dat er wellicht een landelijke tour in de maak is. Hou ze in de gaten via hun filmpjes!

PS: Voor de dames die het nodig vonden moeder en grootmoeder mee te nemen… De heren doen hun best om zich in te houden, zo leek het, maar zo nu en dan kan die genante gevuul gewoon daar zijn.


Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

7 Reacties op Recensie: Borrelnootjez theatertour “Borrelnation”

 1. avatar Bedank says:

  Turkije is inderdaad nummer 1 voor Turken !Daarnaast Turken die op wijblijven colum schrijven ik hoop jullie een keer zien dat marrokanen geen humor hebben maar haat jegens het Turkse volk kijk ze spottten met Turkse normen en waarden en onze vlag :-) maargoed ik hoop dat Turken uiteeindelijk wakkergeschud zullen worden door deze arme berg apen ….

 2. avatar TURKIJE says:

  HAHAHAHA ben Turkse en vind ze hilarisch.. Hoef nergens voor wakker geschud te worden. Be open minded mens !

 3. avatar Bezoeker says:

  De voorstelling in Den Haag van de Borrelnootjez was heel erg leuk! Ik heb erg veel gelachen. Er zit veel humor in! Wel vond ik het jammer dat je als Nederlander enkele grappen niet begreep, omdat het in hun moedertaal werd verteld. Hiermee leek het niet afgestemd op alle doelgroepen.

  Uit de vraag om een donatie voor ‘ons’ land Marrokko blijkt dat deze mensen Nederland nog niet als hun land zien. Ze wonen en werken hier wel, maar zijn blijkbaar nog niet zo geintegreerd dat ze Nederland ook echt beschouwen als hun land.

 4. avatar Anoniem says:

  Ik ben zelf van buitenlandse komaf, hier geboren en getogen. Misschien dat de borrelnootjez Nederland niet zien als hun land, omdat de Nederlanders ons niet het gevoel geven dat dit ons land is. We worden nog altijd anders aangekeken en als ze ons aanspreken hebben ze het altijd over wij en jullie.

 5. avatar C.Jansen says:

  Gisteren avond hun show gezien in Purmerend,de conclusie was dat er niets aan was bijna niet gelachen en tot overmaat van ramp liepen er al mensen na 10 min. weg.
  Het grootste probleem is dat je als Nederlander er bijna niets van verstaat en dus bijna de hele show er niets van begrijpt en er dus ook niet om kan lachen.
  Geen aanrader dus,zonde van het geld geweest.
  Zijn 10 min voor het einde ook maar weg gegaan.

 6. avatar Richard says:

  Gisteren bij de show in Uden geweest…..wat een tegenvaller! Niet te verstaan, en humor die voor mij in ieder geval nergens op slaat. Was niveau van school theater. het beste van de voorstelling vond ik de muziek die ze draaiden voorafgaand aan de voorstelling.

 7. avatar cindy says:

  Net terug van de voorstelling in Heerlen.
  Wat een teleurstelling is misschien leuk als je Marokkaans verstaat,maar ik heb mij gruwelijk zitten ergeren aan het feit dat ik er geen moer van verstond.
  zeker niet voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.