Voorpagina Fatwa, Maatschappelijk, Politiek

Fatwa: Past u even op voor de radicalen?!

Onze inlichtingendienst laat weer eens van zich horen. De AIVD waarschuwt u namelijk voor de radicale islam. En niet slechts de blanke Hollander met klompen, maar ook de vastende huis-tuin-en-keuken moslim.

"De meerderheid van de Nederlandse moslims voelt geen ideologische verwantschap met deze beweging. Ze ervaren het ultraorthodoxe karakter ervan zelfs als intimiderend." (NOS)

Volgens het rapport gaat het dan met name om het salafisme. Ze spreken hier over neoradicalisme (ja, ze zijn creatief met woorden): "Een verzelfstandiging en professionalisering van de beweging".

Zijn we te angstig? Zie je zulke tendensen om je heen? Is er een gevaar in het salafisme? Wat kan tegen radicalisering gedaan worden?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!