Voorpagina Algemeen

Tegenwicht of Tegenlicht?

Heb helaas deel 1 moeten missen van het programma Tegenlicht, maar heb er weer alles aan gedaan om deel 2 wel te kunnen zien. Wist dat dit keer onze Saoedische zusters aan de beurt waren, was dus benieuwd.

Toen het eenmaal bezig was, wist ik niet wat ik zag. Kreeg het steeds benauwder, naast het feit dat ik claustrofobisch ben, werd al het zwart wat ik zag me een beetje teveel.

Binnen een samenleving als die van Saoedie Arabie is het een gewone zaak om er zo bij te lopen, maar je moet ze wel de mogelijkheid geven die keuze zelf te maken.
Heb vaak opgevangen dat vrouwen niet mochten rijden in Saoedie Arabie, maar zondag werd ik er echt mee geconfronteerd. Zo boos was ik, het is daar een samenleving dat het westen helpt bij het opwakkeren van ideeën als "Een vrouwonvriendelijk geloof".

Het leuke van alles vind ik het feit dat ze wel gereden mogen worden door een mannelijke chauffeur. Een niet al te goede oplossing denk ik dan zelf, maar goed, dat zijn de "betweters", wij hebben maar te kijken.
Ik heb wel makkelijk praten, maar hoe zou ik als vrouwzijnde binnen een samenleving als die functioneren? Een moeilijke vraag zonder antwoord.!