Voorpagina Algemeen

Paul de Leeuw helpt

Vanavond is Paul de Leeuw op de buis met zijn wekelijkse programma ‘Mooi! Weer de Leeuw’ dat mooi anderhalf miljoen kijkers trekt. In deze aflevering brengt de goede man Paul een bijzondere wens in vervulling. Een dame heeft veel bewondering voor de adhaan (gebedsoproep) die ze hoort in de vakantielanden, haar wens is om dat te leren. ‘Zo gewenst, zo vervuld’ moet het motto van Paul zijn. Ze krijgt tijdens de uitzending een drill cursus van een prima leraar, Khalil Aitbal. Leuk nietwaar? Ik ben zeer benieuwd hoe de Arabische woorden uit haar mond gaan klinken. Jij ook? Kijk zo over een paar minuten op Nederland 1!

Oh ja, het is weer gelukt om moslims en bloot in een programma te krijgen: Paul vond het zo nodig om uit de kleren te gaan. Wie weet of dat uitgezonden wordt maar je bent gewaarschuwd.. Tot zo na de uitzending.

update En ja hoor, het is het meisje gelukt de complete oproep tot het gebed te reciteren na een korte les. Even dacht ik wel ‘hoera’ te horen maar ik kan het missen hebben. Leraar Khalil vond dat niet erg. Hij stond erbij als een vader (in djelleba) die zijn zoon zojuist heeft geleerd op twee wielen te fietsen. Prima!
Paul heeft zich erg moeten inhouden met het maken van grappen over de Islam. De grappen die hij wel heeft gemaakt vond ik niet erg maar wel heel erg 2003. De uitkleedpartijtjes hadden van mij niet gehoeven maar het is natuurlijk super dat Paul zo’n wens in vervulling heeft gebracht.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal