Voorpagina Algemeen

Een dilemma

Maria. Een jonge Rotterdamse en eigenares van één van de betere kostuumbedrijven in de Randstad: Cucu. Dat doet ze allemaal in haar vrije tijd. Overdag is zij fulltime applicatieontwikkelaar. U heeft het al door, Maria is een succesvolle dame die de wereld op haar blote voeten aankan. Maar ook bij haar geldt dat het leven vol zit met onzekerheden. Ze heeft dat recentelijk nog aan den lijve ondervonden.

Maria heeft zelfgemaakte decoratiespullen opgeslagen in de opslagruimte van een goede kennis. Na een minder prettig incident ontneemt de kennis haar de toegang tot haar spullen. Het is zelfs erger. De kennis verhuist een week later zonder enige berichtgeving. Geshokkeerd, overvallen, en radeloos denkt Maria: ‘Hoe kon dit MIJ overkomen???’

Ze kan die -piep- kennis niet bereiken, noch haar waardevolle kostuums waar ze met bloed, zweet en tranen aan heeft gewerkt. Er is wel een lichtpuntje. Ze heeft zich laten vertellen dat de spullen zijn achtergelaten in het huis, maar zelfs dat lichtpuntje heeft een min punt. Het huis is dichtgetimmerd en rijp voor de sloop.

In het hoofd van Maria vliegen vraagtekens alle kanten op. Of nee, het zijn van die gloeiende gloeilampjes, ze heeft een idee! Maria heeft ergens in het verre verleden een paar lessen kickboksen gevolgd. Ze komt op het geniale idee om met een rake kick de voordeur in te trappen en zodoende haar decoratiespullen te pakken en meteen hard weg te scheuren in haar supersnelle wagen. ‘Ik zal mijn spullen terugkrijgen, al is dat het laatste wat ik doe’, schreeuwt ze uit haar raam op de bovenste verdieping. Als ik haar zo zie dan doet het mij denken aan jankende wolf in het licht van de maan.

Als buitenstaander denk je natuurlijk: ‘Wat een gekke meid, ga gewoon naar de politie!’ Jammer, je hebt Maria zwaar onderschat. Beste lezer, het ligt allemaal niet zo makkelijk, de politie eist eigendomsbewijzen en die heeft ze niet.

‘Maar Maria, je weet toch dat het niet mag? Het is niet jouw huis’, fluistert de engel in haar rechteroor. Dat heeft de duivel gehoord. ‘Nee Maria, niet naar die gek luisteren, hij wil jou niet helpen. Ik wel. Breek gewoon in met een grote koevoet en haal je spullen terug!’ Maria luistert, luistert en blijft luisteren, maar die arme meid weet nog steeds niet wat te doen..

Weet jij het?

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal…

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal