Voorpagina Fatwa

Fatwa: Collegegeld omhoog!

Al jarenlang spreekt men over een lerarentekort. Minister Plasterk van Onderwijs is vastbesloten om dit probleem tegen te gaan. Ja ja dames en heren, ouders die de dure studie van zoon- of dochterlief moeten betalen, studenten die zelf flink moeten bijpoten om de studiekosten te betalen: Het collegegeld voor het hoger onderwijs gaat omhoog, maar de studiefinanciering blijft hetzelfde!

Verder wil de minister maatregelen nemen om leraren in het voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs tegemoet te komen met bonussen en hogere salarissen om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken. De Algemene Onderwijsbond heeft ‘gemengde gevoelens’ over de maatregelen en studentenorganisaties ISO en LSVb begrijpen niet waarom studenten alweer worden getroffen met dure maatregelen. De VO-raad is blij dat er meer geld voor wordt uitgetrokken.

Meer inleveren om goede docenten te behouden en aan te trekken of toegangelijkheid voor iedereen? Wat moet er gebeuren om het lerarenberoep aantrekkelijker te maken? Hoe vind jij dat dit probleem aangepakt moet worden?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!