Voorpagina Maatschappelijk

Benzine

Het lijkt erop dat we binnen enkele dagen het record gaan verbreken. De benzineprijs zal dan 1,55 euro bedragen. Dit hoogtepunt betekent een dieptepunt voor de automobilist, die niks anders rest dan het met lede ogen te aanschouwen en te accepteren. Want als je je auto nodig hebt, heb je je auto nodig.

De Belgen zijn wat dat betreft sympathieker en zien ook wel dat de benzineprijzen de pan uitrijzen. De barmhartige Belgische overheid zal de accijns op de benzine namelijk verlagen. Dat is natuurlijk een prachtig gebaar, zelfs na sinterklaas en kerst, waarvoor de Belgische overheid bonuspunten verdient. Moge God ze belonen met een kabinet.

Van de Nederlandse overheid hoeven we natuurlijk dergelijke cadeautjes niet te verwachten, al is de accijns maar liefst € 0,684 per liter benzine. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat ik net mijn rijbewijs had en voor 2 gulden per liter kon tanken.

Gezien de flexibiliteit en tijdswinst die de auto mij oplevert, is het openbaar vervoer geen optie voor mij. Slechts als ik even naar het centrum moet om te shoppen of te chillen, kan het handig zijn, maar dat is dan meer vanwege de parkeerproblematiek.

Maar ik ga natuurlijk niet 15 minuten op de bus wachten, 10 minuten op de trein, daarna 20 minuten reistijd Rotterdam-Den Haag, vervolgens 5 minuten wachten op de tram om tenslotte net binnen een uur in hartje Schilderswijk aan te komen, als ik even wat vrienden wil opzoeken.

Daarna natuurlijk op tijd weer vertrekken, want ik moet dan ook weer terug naar huis. En waarom zou ik ook, als ik er binnen 20 minuten met de auto kan zijn, relaxed de hele avond kan chillen en naar huis kan gaan wanneer ik dat wil?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van