Voorpagina Fatwa

Fatwa: OV Chipkaart bij voorbaat een flop (?)

Het blijft maar rommelen in OV-chipkaartland. Al sinds de mededeling in 2003 dat de chipkaart de huidige strippenkaart gaat vervangen, is het thema een hot item. Afgelopen dagen is gebleken dat de kaart met gemak gehackt kan worden, waarmee de hele dag door gratiesh en voor niets gereisd kan worden. Bovendien zijn uw privé gegevens ook niet veilig. Genoeg stof voor een spoeddebat in de Tweede Kamer.

De chipkaart rommelt van alle kanten en in plaats van meer medestanders, werft het nieuwe systeem steeds meer tegenstanders. Groenlinks in Rotterdam is een tijd geleden al een website gestart waar klachten binnen stromen.

Volgens Rikus Spithorst van reizigersvereniging Rover komt "het ene lijk na het andere uit de kast". De oude en vertrouwde strippenkaart zou dit jaar al afgeschaft worden, maar dat is uitgesteld tot het jaar 2009. TNO is inmiddels ingeschakeld om onderzoek te doen naar de chipkaart, omdat er te veel voordelen aan kleven.

Maar hebben we nog wel zin om te reizen met de OV-chipkaart?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!