Voorpagina Ervaringen

2 jr 80

Hoewel de meesten misschien vandaag wel weg zwijmelen in elkaars armen op deze internationale chocolateriedag vier ik vandaag een ander feestje. Vandaag geniet ik alweer twee jaar van mijn verblijfsvergunning hier op Wijblijvenhier.nl. Een verblijf vol enthousiasme en bezieling.. Okay, okay.. ik beken! Ik heb ook vaak genoeg last gehad van inspiratieloze en onverschillige dagen tot melige en flauwe momenten. Soms een beargumenterend pleidooi, af en toe ongegrond gezeik, hier en daar een herinnering of persoonlijke ervaring en wanneer ik me even niet in woorden wist uit te drukken dan schetste ik een beeld met mijn virtuele penselen.

 

Er is het een en ander veranderd. Sommige schrijvers hebben ons verlaten, andere hebben ons bij gesterkt en er is daardoor meer diversiteit in artikelen en onderwerpen gebracht. Sommige dingen zijn niet veranderd. Uit de reacties te lezen hebben we nog steeds geen oplossing gevonden in het hele islamdebat en voeren we met z’n allen nog steeds gezellig eigenlijk dezelfde discussies, maar dan door andere aanleidingen. Het team is gelukkig nog even leuk. Ik krijg nog steeds regelmatig de vraag waar in godsnaam ons kantoor staat en waar de term ‘Wijblijvenhier’ eigenlijk op slaat.

Dat laatste ga ik hier verder niet toelichten (zie over ons tabblad), maar wat ik wel kwijt wil is dat het een initiatief is dat me gek genoeg zover heeft gekregen langere tijd voort te zetten. Ik raak vrij snel uitgekeken en ik zie het ook altijd als prestatie wanneer ik ergens de discipline voor opbreng om door te gaan en dus te blijven. Wanneer iets de moeite waard is, interessant genoeg blijft, goed gaat en leuk is dan kun je dat opbrengen en wil je het ook met alle liefde continueren. Zo ook je verblijf in een bepaald land. Het is dus een wijsheid. En wat doe je met wijsheid? Dat borduur je op een kussen of je drukt het op een tegel! Nu is het eerste niet aan mij besteed, maar een tegeltje kunnen we altijd fixen.

Salaam en dikke groeten,
Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van