Voorpagina Maatschappelijk

Goede bedoelingen zijn onsterfelijk

De Nederlandse burgers zijn de afgelopen periode rijkelijk verwend met talloze initiatieven. Laat ik er een aantal noemen: Benoemen en bouwen (Terpstra, Sini & Co), Nederland Bekent Kleur (René Danen & Co) en als laatste nog Holland Loves Muslims van Shervin Nekuee & Co.

Ondanks de goede bedoelingen hebben de initiators het niet bepaald makkelijk gehad. Eén voor één zijn het uitstekende ideeën waar veel mensen positief op hebben gereageerd, maar er zijn te veel rotzooischoppers die het hebben verpest voor de rest.

Met name Holland Loves Muslims heeft, met drieduizend hatemails in een week, minder liefde ontvangen van Nederland dan de bedoeling was en dat is sneu. Bij ons lopen de mails ook hard binnen. Wij hebben via Wijblijvenhier! de afgelopen jaren minstens het dubbele aan hatemails verzameld in ons archief (we overwegen die emailadressen door te verkopen). Het is een trieste ontwikkeling en bewijst dat er nog steeds een lange weg voor ons ligt.

Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen te zien, al moet je daar iets harder voor zoeken. Een favoriet van mij is de momenteel lopende marketingcampagne ‘christelijke ramadan’ van Martin van der Kuil. Hij wil de katholieke veertig dagen vastentijd weer zo hot maken als de islamitische ramadan. Een actie die ik van harte toejuich. Net als de iets oudere actie van Sedat Çakir. Hij maakte te voet een memoriabele reis naar Santiago. Elkaar inspireren, daar heb je tenminste wat aan.

Al met al is er veel goeds gaande. Godzijdank laten we ons niet gek maken door die rotzooitrappers en blijven hard werken aan een gezondere samenleving. Die spirit en die motivatie kan geen rotzooischopper ons afnemen!

Meanwhile…

Zoals jullie weten wil de film van GW maar niet komen, hij kan de Oscars in ieder geval op zijn buik schrijven. Wel is aanstaande dinsdag alvast een tegenfilm te zien van televisiemaker Ersin Kiris. Kijk hier de trailer met Geert en z’n knuffel.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal