In het kader van het in stand houden van de dialoog, is het moskee bezoek voor commissaris van de koningin Jan Frassen in het leven geroepen.
Afgelopen maanden is hij op bezoek geweest bij een Moskee in Gouda, en afgelopen maandag was Moskee El Islam te Den Haag aan de beurt.
Bij het bezoek waren een aantal aanwezigen; Wethouder van onderwijs, Marokkaanse Jongens Vereniging, Meisjesvereniging Al Manaar, het bestuur van de Moskee en niet te vergeten de imam natuurlijk.
Na een rondleiding waarbij gelegenheid was voor vragen rondom de moskee, was het tijd voor een goede babbel.Op de agenda stonden een aantal onderwerpen centraal waarover meneer Franssen vond dat ze nodig besproken moest worden.Om te beginnen,de scheiding van kerk & staat,de homokwestie en het bespreekbaar ervan maken binnen de gemeenschap en niet te vergeten de positie van de Moslimvrouw.
De genodigden hadden andere onderwerpen staan,die ze graag wilden bespreken, namelijk werkgelegenheid, onderwijs en discrminatie op de arbeidsmarkt.
Het eerste wat opviel, was de keuze van onderwerpen, geen enkele keuze kwam namelijk overeen. Aan het eind kwamen we tot de conclusie dat geen enkel onderwerp echt besproken was, en is er beloofd dat er wellicht een tweede bezoek zou komen.
Het bezoek van de commissaris, is niet het eerste bezoek vanuit de overheid. In het jaar 2000 heeft de moskee Hare Majesteit Koningin Beatrix mogen ontvangen, dit omdat men het een hele transparante moskee vindt, waar ze meer van in het land zouden willen hebben.
8 Reacties op "Commissaris van de Koningin bezoekt Moskee"
Allemaal leuk en aardig die bezoeken van de commissaris. Maar waar kan hij eigenlijk zorg voor dragen? Zorgen dat de positie van moslims in Nederland wordt verbeterd? ik denk het niet….dit zijn allemaal ‘ bewegingen’ die weinig te maken hebben met het echt willen helpen aan een goede beeldvorming van Moslims.
Praatjes hebben we genoeg gehad, nu ware daadkracht!
Er wordt volop gediscrimineerd bij het aannemen van mensen. Je kan daar over klagen, maar op die manier zal er weinig veranderen in de huidige sfeer van argwaan. Bij het aantrekken van personeel wordt door een werkgever niet alleen naar de kwaliteiten van een sollicitant gekeken, maar ook naar de achtergrond van de sollicitant en wordt bij de keuze ook gekeken hoe een sollicitant bij de klanten overkomt. Het aannemen van mensen met een moslim-achtergrond is op dit moment voor veel bedrijven problematisch geworden. Ik kan me jullie ergernis daarover heel goed voorstellen, maar het heeft weinig zin om een litanie aan klaagzangen richting overheid te sturen zolang de islamgemeenschap niet duidelijk maakt waar ze zelf staat in de Nederlandse samenleving.
In het stukje ?commissaris van de koningin bezoekt moskee? schrijft Khadija Outmany dat de commissaris van de koningin en de vertegenwoordiger van islamitische verenigingen twee totaal verschillende agenda’s hadden. De islam-gemeenschap wilde het vooral hebben over werkgelegenheid; de commissaris wilde het hebben over zaken homo- en vrouwendiscriminatie. Vervolgens lees ik dat er weinig bereikt is in het overleg.
Jammer. Discriminatie van vrouwen en homosexuelen kan toch binnen een minuut afgehandeld zijn? We zijn het er toch over eens dat zulke discriminatie bestreden moet worden? Zodra dat helder is kun je het over de discriminatie van al die goedwillende moslims hebben, die dit pertinent afwijzen.
Ik verafschuw de vaak onterechte stigmatisering van mensen met een islam achtergrond, maar een oplossing voor dat probleem ligt in de eerste plaats bij de moslims zelf. Schep zelf meer duidelijkheid. Moslims worden nu te veel geterroriseerd door een groep conservatieve fundamentalisten, die zich op een boek beroepen dat jullie heilig is.
Des te helderder de moslimgemeenschap bereid is afstand te nemen van dat conservatieve fundamentalisme, des sneller zal de weerstand tegen hoofddoekjes in Nederland verdwijnen .En des te sneller zullen ook moslims een rechtvaardige kans op de Nederlandse arbeidsmarkt krijgen.
Fjord
Daar sluit ik mij graag bij aan.
Geen praatjes, maar DADEN
FF interesse tonen hoor, bla bla bla bla bla, en dan weglopen, na paar dagen alles vergeten en van beide kanten elkaar bekritiseren. Heeft ookal veel nut he, Waarom is de commissaris daar naar toe gegaan, ga tog weg, is helemaal nergens voor nodig
Vermissing van maar liefst drie Haagse jongeren was aanleiding voor een aantal Islamitische organisaties in Den Haag om bij elkaar te komen en van gedachtes te wisselen. De jongeren schijnen namelijk te zijn geronseld door de zgn. huiskamerpreken. Waar gi
Klopt het dat imam bekkali, shaykh hamza yusuf heeft onderwezen?
Geen idee… Ik zal het maar eens na vragen