Voorpagina Ingezonden

Tijd voor relatietherapie

Dit stuk is ingezonden door Waleed DuistersHet gaat de laatste week weer lekker met onze samenleving in Nederland. Als ik de media de laatste week volg, begin ik langzaam aan een erg unheimisch gevoel te krijgen. De zendmachtiging van de NMO moet bijvoorbeeld maar worden afgepakt omdat de NMO te radicaal is. Ja, juist je leest het goed: de NMO is te radicaal!? Maar er was nog meer.

De afgelopen week vraagt om een analyse en deze heb ik dan ook gevonden.

Wat nog meer afgelopen week? Er wordt een berg geld teruggeëist van een Islamitische school omdat het bedrag gebruikt is voor een reis naar Mekka. Een reis naar Mekka mag natuurlijk niet, maar een reis naar Rome door een Katholieke school is geen probleem. Het opvallendste is misschien wel de reactie op hollandlovesmuslims.com. De initiatiefnemers verwachtten zo’n 50.000 reacties maar ze kwamen niet verder dan 4.000. Van deze reacties bestond de helft uit haatmail en bedreigingen. Hé lekker, ik voel me dan helemaal thuis in Nederland.

De analyse die ik zocht, vond ik op nujij.nl. Bericht nr. 350 gaat over de niqaab – of burka zoals de gemiddelde autochtoon het noemt. Hebben jullie trouwens al ooit een burka in Nederland gezien? Ik niet. Ik geloof 100% zeker dat er in heel Nederland niet een vrouw met een burka rondloopt. De burka is namelijk de bekende Afghaanse blauwe vrouwenkleding.

Maar oké, terug naar de analyse. Ik ben bang dat Ellen51 op nujij.nl een extreem duidelijke analyse van het probleem geeft. Volgens Ellen51 liggen we in een scheiding. Nederland is haar moslims zo beu dat iedere zucht van ons (moslims) wordt aangegrepen door Nederland om zich tegen ons te keren. Liggen we nu werkelijk in scheiding en zitten moslims over een paar jaar met z’n allen op de trein naar weet-ik-veel waar?

Ja, natuurlijk mag ik deze koppeling in Nederland niet maken, want zo politiek correct moet het wel blijven dat we het niet over WW2 hebben. Maar ik denk dat als er ook maar één persoon in Nederland deze koppeling gevoelsmatig maakt, dat we dan nog altijd een serieus probleem hebben. Of moeten we als moslims eenvoudigweg naar onze eigen landen gaan? Zo ja, waar moeten de vele duizenden bekeerlingen heen?

Begint het niet langzaamaan tijd te worden dat de overheid gaat ingrijpen en actie gaat ondernemen om de bevolking weer bij elkaar te brengen? In plaats van de bevolking juist uit elkaar te drijven met verdeel-en-heerspolitiek. Want als moslims door de gemiddelde Nederlander niet welkom worden geheten in Nederland dan zal er zeer zeker niet geïntegreerd worden. Wie wil integreren in een land waar ze een hekel aan je hebben? Niemand toch?!

Als autochtone moslim voel ik me steeds meer een tweederangsburger. Overal in de kranten lees ik dat ik mij moet aanpassen aan de waarden en normen van het land waar ik ben komen wonen (!). Deze aanpassing is nodig omdat Nederland beschermd moet worden, omdat de vrijheid waar de Nederlandse voorouders voor hebben gestreden in gevaar zou zijn. Juist ja, de vrijheden waar ook mijn voorouders voor hebben gevochten. De vrijheden waardoor ik niet ben gelyncht na mijn bekering tot de Islam. Ik besef heel goed dat deze stap in veel landen niet mogelijk zou zijn. Juist door de vrijheid in Nederland, heb ik deze stap kunnen maken. In veel Arabische landen was een dergelijke bekering niet mogelijk.

Deze vrijheden zijn dus in gevaar – maar niet door de Islam! Deze vrijheden zijn in gevaar door mensen. Van linkse snit, maar ook rechts laat zich niet onbetuigd, en laten we de moslims zelf niet vergeten, maar ook de secularisten, christenen en ga zo maar door. Misschien zijn we wel bezig aan een echtscheiding zoals Ellen51 denkt. Toch zijn we niet gescheiden en het is dan ook tijd dat we met z’n allen in relatietherapie gaan voor het te laat is.

Het wordt tijd dat de overheid in gaat grijpen voor het te laat is en helpt om er voor te gaan zorgen dat we weer een samenlevingen vormen waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Het wordt tijd dat ik me in een Arabisch land niet meer hoef te verdedigen omdat ik uit Nederland kom. Het wordt tijd dat ook ik als autochtone moslim 100% achter Nederland kan staan. Laten we zorgen dat we allemaal weer trots kunnen zijn op Nederland en dat Nederland weer een land wordt waar iedereen in vrijheid kan leven ongeacht zijn afkomst, geloof of dergelijke, zonder dat mensen zich onderdrukt voelen of worden.

Nederland is ook ons (moslims) land en is ook het land van mijn kinderen. Wij zijn hier om te blijven of je het leuk vindt of niet. De meeste moslims maken al te veel deel uit van deze maatschappij (noem het geïntegreerd) om nog weg te gaan. Laat de overheid actie nemen om de mensen kennis te laten hebben van de verschillende bevolkingsgroepen. Juist de overheid moet zich inzetten om de bevolking goed te laten samenleven in pure gelijkwaardigheid.

Waleed Duisters

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!