Voorpagina Algemeen

De Denkpolitie

Het is Samir A. gelukt. Hij is weer vrijgesproken, deze keer in hoger beroep. Hij heeft plattegronden van belangrijke gebouwen in huis gehad en ook nog wat spullen om een explosief mee te maken. Ook niet vergeten dat hij een fan van Mohammed B. is. Samir heeft heel zijn masterplan in gedachte alleen nooit uitgevoerd. Maar dit vindt de aanklager al genoeg om een proces aan zijn broek te hangen.

Doet me denken aan het boek van George Orwell: 1984. Daarin hoef je ook maar iets verkeerds te denken en je wordt opgepakt door de Denkpolitie.

Gelukkig kennen we in Nederland een rechtvaardig rechtssysteem. Dit is gisteren weer eens bewezen. Lijkt mij sterk dat Samir A. als hobby tekenaar van plattegronden en verzamelaar van explosief-onderdelen is, maar je kunt hem nu eenmaal niet veroordelen op deze gronden.

Het is misschien wel gevaarlijk om zo iemand los te laten in het land maar het is de wet en die moeten we toch naleven. Minister Remkes en Donner kunnen weer een dagje vrijmaken om zich te verantwoorden in de Tweede Kamer. Daar kunnen ze weer vragen beantwoorden als: "Waarom heeft de AIVD niet langer gewacht totdat er betere bewijzen zijn om hem te veroordelen?". De AIVD moet zoiezo wat minder kaartspellen spelen.

Het worden weer leuke dagen.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal