Voorpagina Maatschappelijk

Palestina demonstratie gemist?

Vanavond om zeven uur vindt op de Dam een manifestatie plaats tegen de agressie van Israël. Binnen een paar dagen zijn 120 Palestijnen omgekomen waaronder tientallen kinderen. Dat is ontoelaatbaar.

De manifestatie vanavond is een tweede kans voor wie er de vorige keer op het Haagse Buitenhof niet bij was. Ondanks het gunstige tijdstip (zaterdagmiddag) waren er namelijk maar ‘ruim 200 mensen’ aanwezig. Weinig nieuwe en veel oude gezichten en daarnaast was er te weinig aandacht van de media (de Pers was er wel). Deze feiten zijn verontrustend en ik vraag me af waarom de opkomst zo klein was.

De demonstratie was een samenwerkingsverband van de bekende pro-Palestina organisaties wat kennelijk geen garantie is voor een krachtige bijeenkomst. Mensen zijn duidelijk demonstratie-moe. Tekenen ze dan liever online petities vanuit hun luie stoel? Nee, met maar 800 handtekeningen onder de petitie kan dat niet als reden worden aangenomen. Is de aandacht dan verschoven naar andere wereldproblemen, zoals Darfur? Nee, ook niet, al zou het wel een goede troost zijn geweest.

Er is iets anders aan de hand, ik denk dat mensen zich niet meer interesseren voor de Palestinakwestie. Het verklaart voor mij de geringe opkomsten bij demonstraties en magere betrokkenheid in het algemeen. Het is een dieptepunt. Een ontwikkeling die moet worden tegengegaan voordat het te laat is! Je kunt namelijk altijd iets betekenen voor de Palestijnen, vele druppels vormen werkelijk waar een zee, maar je moet het wel willen…

Voor wie de demonstratie gemist heeft of meer over de situatie in Palestina wil weten: Lees dit verslag, bekijk hieronder de speech van Tariq Shadid, lees de weblog van Anja, en, doe je best vanavond aanwezig te zijn op de Dam!

..en deel 2.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal