Voorpagina Algemeen

Dyab Abou Jahjah

Ik ben een fan van Dyab Abou Jahjah. Hij zegt vaak dingen die ik zelf ook denk en veel van zijn woorden klinken mij heel logisch in de oren. Zijn hele voorkomen en uitstraling worden daarnaast nog eens versterkt door zijn charismatische zelfverzekerdheid. Dyab Abou Jahjah is gewoon ?lau?!

Ik weet nog dat ik hem eens keer bij een bijeenkomst over Palestina zag aankomen met halfdichte ogen alsof hij dagen niet had geslapen. Hij ging gelijk onderuitgezakt zitten op een stoel op het podium en ik dacht bij mezelf: wat is er mis met die gozer? Zelfs de bloemen op zijn tafel leken levendiger dan hem.

Nadat zijn mede-debaters hun inleiding hadden gegeven, was het zijn beurt. Hij gaat rechtop zitten, neemt een slok water en vanaf het eerste woord veranderde de levensloze gedaante in een vitale en scherpe spreker. Uiteindelijk verliet hij weer eens als ?man van de avond? de bijeenkomst.

Het is natuurlijk niet zo dat ik blindelings alles van hem aanneem of met alles wat ie zegt eens ben, maar ik kan heel goed begrijpen waarom hij zo populair is onder de ?allochtonen? (en bij de media). Afgelopen vrijdag in Nova was weer eens te zien hoe goed hij is in het debat; hij komt altijd met argumentaties en onderbouwingen van zijn stellingen en weet zijn emoties te doseren. Nou had hij niet echt een tegenstand in zo?n pepernoot als Nawijn, maar het is altijd leuk om hem te horen spreken.

Afgelopen week kwam hij dus met het nieuws dat de AEL géén politieke partij gaat beginnen. Daar was ik wel blij mee, omdat ik zelf ook nooit op zo?n partij zou stemmen. In Nova gaf hij een aantal redenen waarom dat zo besloten is, maar één belangrijke reden ontbrak daarbij.

Er zijn namelijk niet voldoende goede politici die zo?n partij kunnen runnen. Er is maar één Abou Jahjah en verdere capabele kandidaten zijn volgens mij op één hand te tellen. En met het LPF hebben we een goed voorbeeld van wat we dan kunnen verwachten.

Dan komen we dus automatisch terecht bij de bestaande partijen. Met de aankomende verkiezingen in mijn stad (Rotterdam) moet ik nu langzamerhand gaan beginnen met de inventarisaties van deze partijen. Één ding is wel zeker: de PvdA zal heel erg zijn best moeten doen om ook dit keer mijn stem te krijgen. Voor de rest maar even afwachten wat iedereen te beloven heeft.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van