Voorpagina Algemeen

Halal Correct reageert op halal-commotie

De directie van Halal Correct Certification reageert op de commotie rondom Clazing en Halal Correct: “de commotie is een volstrekte leugen, heeft een smerige commerciële achtergrond en wordt zeker niet gewaardeerd!”

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

O believers! If some wicked person brings you any news, inquire thoroughly into its truth (lest) you should cause (undue) harm to a people unknowingly, and later feel regret for what you have done.

Het bovenstaande Heilige Koranvers (Al-Hoedjoeraat, 49:06)’ is zeer bekend bij vele Moslims.

Wij hebben met verbazing en verdriet de leugens van het artikel van de heer Abdelhakim Chouati vandaag online op abdelhakim.nl gelezen. De tekst is online geplaatst op het moment dat de Moslims met heilige maand Ramadan en in het bijzonder de gezegende nacht “Lailatoel-qader” bezig waren.

De commotie rondom Clazing en Halal Correct is een volstrekte leugen, heeft een smerige commerciële achtergrond en wordt zeker niet gewaardeerd!

Te weten:

  • Slachterij Clazing is van mei 2011 t/m december 2011 Halal goedgekeurd en gecertificeerd bij de stichting HVV van de heer Abdulqayyum Boedoe ( uit de Surinaamse gemeenschap)
  • HVV en slachterij Clazing zijn uit elkaar gegaan omdat ze niet eens kunnen worden over de opdrachtverstrekking. HVV vroeg namelijk €200.000 per jaar om Clazing in 2012 te kunnen certificeren, hetgeen belachelijk veel geld is. De uitgebrachte offerte en de communicatie hierover zijn beschikbaar.
  • Moskee Faizul-Islam in Den Haag die de fatwa heeft uitgegeven is van de (Surinaamse gemeenschap) en de heer Abdulqayyum Boedoe is daar bestuurslid. Merkwaardig!!!???
  • De heer Abdelhakim Chouaati werkt voor HVV als activist en staat ook bij het adres van HVV ingeschreven met zijn Halal Politie !!!???
  • Wat betreft Maleisië, de afkeuring was uiteraard vóór onze samenwerking met Clazing en bovendien een voor jou wellicht onbekend detail: Maleisië heeft op basis van veterinaire redenen alle slachterijen in Nederland afgekeurd en niet alleen Clazing!!!
  • Onze Halal organisatie is officieel per 09-8-2012 de Halal certificeerder van Clazing geworden, voorheen hebben wij Nooit Halal certificaten aan Clazing gegeven.

Als wij bovenstaande feiten naast elkaar leggen kunnen wij niet anders concluderen dan dat de commotie rondom Clazing en Halal Correct één en al lariekoek is en gebaseerd is op van alles behalve concrete feiten. Onze naam en hetgeen waar wij voor staan wordt op deze manier geschaad en daar zijn wij zeer door ontstemd! Wij hebben besloten om met onze advocaat deze case te bestuderen en komen hier op korte termijn op terug.

Clazing is juist een voorbeeld Halal slachterij. Dagelijks staan er zes Moslim slachters persoonlijk de kippen bij Clazing één voor één met de hand te slachten onder toezicht van dagelijkse inspecties van Halal Correct. We kunnen ook de uitspraak van de Islamitische ritueel gebed van “ Bismillahi Allah Akbar” bij elke halssnede garanderen.

De stichting Halal Correct Certification wordt gewaardeerd en is officieel erkend door:

Halal Correct nodigde gisteren, 16 augustus, twee delegaties met moslimgeleerden van o.a. de Islamitische universiteit in Rotterdam uit om hun beoordeling te geven over het Halal Correct proces bij Clazing. Verder mag iedereen die dat wil een afspraak maken om een kijkje te komen nemen bij slachterij Clazing.

Wassalam,
Abdelfatteh Ali-Salah

Directie,

Stichting/Foundation
Halal Correct Certification

Directeur van Stichting Halal Correct Certification. Een van de organisaties in Nederland die certificering van Halal voedsel levert

Lees andere stukken van Abdelfatteh