Voorpagina Maatschappelijk

Wasif Shadid

Om deze regenachtige zondag door te komen heb ik een must-read interview voor je uit het Binnenlands Bestuur met professor Wasif Shadid, hoogleraar interculturele communicatie aan de universiteit van Tilburg.


Wasif Shadid / foto: Serge Ligtenberg

Shadid heeft recentelijk een bundel uitgebracht met de titel De multiculturele samenleving in crisis – essays over het integratiedebat in Nederland (link). Hij draait daarin niet om de problemen heen en legt de vinger op de zere plek(ken) als het gaat om de kromme verhoudingen in het debat over religies, met de islam in het bijzonder. Dat mocht ook eens gebeuren.

"(…) De christelijke kerken delen sommige aspecten waar de islam voortdurend van beschuldigd wordt. De aanhang van de conservatieve stromingen van Christen-Unie en SGP is groter dan alle moslims in Nederland bij elkaar geteld, belijdende en niet-belijdende. Deze conservatief-christelijke groepen hebben een sterkere anti-vrouwhouding dan de conservatieve islam. Maar de kerk hoor je niet."

Lees het complete interview (PDF)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal