Voorpagina Algemeen, Ervaringen, Maatschappelijk

Missie voltooid

Het is een feit. Er is geschiedenis geschreven, letterlijk en figuurlijk. Vandaag te horen gekregen dat mijn zusje Asma is geslaagd. Mag ik haar op een voetstuk zetten? Ja dat mag.



Ze heeft er ongelooflijk hard voor gewerkt. Ik weet nog dat ze twee jaar lang, elke dag van Vlissingen naar Amsterdam reisde, vijf uur per dag. Ik weet nog dat ze een half jaar in Egypte ging studeren en ondertussen ook nog Syrië bezocht. Wat misten we haar toen toch.

Ik heb gezien hoe ze zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Ze is naast mijn zusje ook mijn beste vriend, een rolmodel, een steun en toeverlaat. Een voorbeeld. Mensenkennis. Bijzonder intelligent, altijd toegankelijk voor advies. Een supertalent. En nu dus ook de eerste El-Fassi die een universitaire diploma op haar naam heeft staan. Mag ik dat benadrukken? Ja dat mag zeker.

Want met deze zin sloot mijn zusje haar voorwoord af:

‘Ik ben mijn ouders eeuwig dankbaar voor hun liefde en de kans dat ik heb kunnen studeren. Wat mij betreft is dat een privilege waar een ieder bij stil zou moeten staan’

Wow, wat een afsluiting. Ik ben enorm trots op haar. Enorm trots op alle ouders die decennia geleden besloten naar ‘Mars’ te emigreren, om er een fundament te leggen voor een betere toekomst. Voor de volgende generatie. En die daarna. En daarna. En daarna. En daarna. Dat is pas visie.

Ik zeg: missie voltooid.

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim