Voorpagina Fatwa

Fatwa: 40-urige werkweek de regel?

De kredietcrisis is in volle gang in de Verenigde Staten. Door de hoge grondstofprijzen is er een heuse voedseltekort. In veel landen zorgt dat voor torenhoge voedselprijzen en lange wachtrijen voor voedsel zoals rijst. In sommige is er zelfs sprake van een voedseloorlog. En in Nederland… merken we er niets van.

Maar minister Maria van der Hoeven ziet genoeg economische problemen. We werken te weinig uren om de economie draaiende te houden. Daarom moet een 40-urige werkweek weer de regel worden en de verlofdagen omlaag. Meer werken en zo meer uitgeven om de koopkracht op peil te houden en een eind te maken aan het huidige personeelstekort. Want op de lange termijn zijn de loonstijgingen en het personeelstekort zelfs een nog groter gevaar dan de kredietcrisis, aldus Van der Hoeven.

Maar hebben we wel zin om vijf dagen lang te ploeteren en daar ook nog eens heerlijke vakantiedagen voor op te geven. Of is het onze plicht om meer te werken, nu het er niet rooskleurig uitziet voor de Nederlandse economie? Wat zou jij doen?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!