Voorpagina Maatschappelijk, Media, Opmerkelijk

Moslima in het nieuws

In de AD van gisteren. Een stuk over een man die wordt verdacht van diverse verkrachtingen en aanrandingen en daarvoor voor de rechter moet verschijnen. In het artikel wordt de zaak beschreven en wordt er uiterst nauwkeurig verslag gedaan van de rechtszaak. Misschien iets te nauwkeurig?

Tegen de Dordtse Antilliaan Tico M. werd donderdag in de Dordtse rechtbank twaalf jaar cel geëist omdat hij volgens justitie zes jonge vrouwen en een 14-jarig meisje stelselmatig heeft verkracht en aangerand. .. Tico, in dure spijkerbroek en roze polo, bleef donderdag vriendelijk glimlachen. Hij maakte diverse keren oogcontact met zijn vrouw, een moslima, die hem vanaf de publieke tribune onvoorwaardelijk leek te steunen.

Dat de afkomst van de dader in een nieuwsbericht wordt vermeld, is inmiddels normaal, maar wat is het belang van de religie van de vrouw van de dader? Is het gedrag van de dader te verklaren door het geloof van zijn vrouw? Of verkoopt de krant beter als er meer ‘Islam’ of ‘moslims’ in staan? Of is het misschien een automatisme geworden om alles wat met de Islam of moslims te maken heeft te vermelden, hoe klein de waarde ervan ook mag zijn? Joost mag het weten.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van