Voorpagina Fatwa

Fatwa: Meer islam op school?!

Hoofddoekjes, aldanniet gemengd douchen en zwemmen en feestdagen. Allemaal onderwerpen waar islamitische kinderen zich voor moeten verantwoorden op een openbare school. Volgens Marcouch, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, is die verantwoording één van de redenen waarom kinderen slecht terecht kunnen op een openbare school. Dat zegt hij in een interview met het Parool.

Een bekeringspoging oplossing volgens Marcouch? Openbare scholen moeten meer aandacht besteden aan religie en dan met name aan de islam. Aan bod moet o.a. komen het scheppingsverhaal naast de evolutieleer. Want islamitische scholen zijn uit nood ontstaan, omdat op de openbare school te weinig ruimte is voor geloof. Met meer aandacht voor religie op school neemt dat namelijk ook het godsdienstonderwijs weg uit de moskee.

Ahmed Marcouch: “Het is iets anders dan aandacht voor religies, zoals bij maatschappijleer. Het zou door een bevoegde docent moeten gebeuren. Het uitgangspunt moet zijn dat een moslimjongere in het openbaar onderwijs terecht kan zonder zijn religie te verloochenen.”

Zwaar onnodig of een goed idee? Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!