Voorpagina Algemeen

Stem mij naar de VN!

Zehra Sariaslan zit in de halve finale om jongerenvertegenwoordiger te worden naar de Verenigde Naties. Zij zet zich in voor vrouwenrechten.

Vrouwen worden overal ter wereld gediscrimineerd, mishandeld en misbruikt. In sommige landen kunnen vrouwen zich niet eens beroepen op hun fundamentele basisrechten en in een ander land worden er per uur 46 vrouwen verkracht.

Maar ook de landen waarvan je zou verwachten dat zij het gelijkwaardigheidsbeginsel hoog in het vaandel nemen, kunnen er wat van. Vrouwen worden in deze landen nog steeds ondervertegenwoordigd in bestuurlijke topfuncties. Tegen deze zaken wil ik als jongerenvertegenwoordiger strijden. Ik wil dat er op deze wereld eindelijk echte gelijkwaardigheid komt tussen mannen en vrouwen.

Dit kan ik niet alleen. Hierbij heb ik jullie hulp nodig! Ik ben een 22 jarig rechtenstudent aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben een van de halve finalisten die kans maakt om de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties te worden. Ik wil strijden voor vrouwenrechten. Als ik jongerenvertegenwoordiger word, beloof ik jullie dat ik deze kwesties zal voordragen aan de Verenigde Naties. Samen kunnen wij voor een vrouwvriendelijkere wereld zorgen!

Van 8 tot en met 14 oktober 2012 kunnen jullie op mij stemmen via de website www.dewereldvandevn.nl. Daarnaast kunnen jullie ook een stem uitbrengen door (geen extra kosten) ZEHRA te sms’en naar 5040.

Zehra is een 22 jarig rechtenstudent aan de Universiteit van Utrecht. Zij is een van de halve finalisten om de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties te worden. Zij wil daarmee strijden voor vrouwenrechten.

Lees andere stukken van Zehra