Voorpagina Fatwa

Fatwa: Jonge papa’s zijn cool!

Vrouwen krijgen steeds later kinderen. Maar vrouwen krijgen het kind niet alleen. De man speelt er een grote rol in. En Agnes Jongerius, voorzitter van FNV bondgenoten, vindt dat Nederlandse mannen hun kinderwens te lang uitstellen. Als vrouwen er klaar voor zijn, dan heeft een man nog anderhalf jaar nodig tot hij ook zover is. Jongerius zei gisteren in Trouw dat er een maatschappelijk winst te boeken is als mannen eerder aan kinderen beginnen. Dat betekent volgens haar meer kraamverlof en meer mogelijkheden om parttime te werken voor vaders.

Jongerius kan volledig steun krijgen van… (surprise surprise) de minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet van de ChristenUnie. Tijdens het congres van de ChristenUnie in Zwolle heeft de minister duidelijk gemaakt dat de positieve rol die vaders spelen in de opvoeding en verzorging van de kinderen goed is voor het gezin. Rouvoet: "Ik denk dat de tijd rijp is voor deze discussie als ik zie hoe de spelers van Oranje na hun daverende overwinning tegen Frankrijk direct hun gezin opzoeken en trots hun kinderen het veld ronddragen!"

Ben jij ook zo enthousiast over deze discussie of toch niet?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!