Voorpagina Sport

NL-FRA: Geklaard Part Deux!

SubhanAllah ! Opnieuw werden we getrakteerd op een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Het oog zag, het hart ging tekeer en het verstand werd gek. Want er is geen enkele logica die dit kan verklaren. Beide finalisten van het vorige WK zijn een oranje ervaring rijker, maar oh oh..wat een illusie armer. Want oranje is de baas van het veld!

De Fransen waren beter dan de cijfers doen vermoeden, maar wij hebben op de eerste plaats een fantastische Edwin van der Sar en op de tweede plaats een behoorlijk dosis geluk. Oranje lijkt te verworden tot een perfecte countermachine a la Dinamo Kiev van de legendarische Lobanovski. Niet onze bekende vleugelspel, geen 4-3-3, geen pressievoetbal. Nee, dat wás. Oranje 2008 is een dodelijk effectieve counterploeg, ook een genot om naar te kijken.

Hoe zouden ze ermee omgaan als ze een keer achter komen en niet meer kunnen counteren? Misschien kunnen we de Roemenen gebruiken om het eens te oefenen. Want als we naast gruwelijk counteren, ook nog eens écht pressievoetbal kunnen spelen, dan is het Totaalvoetbal pas écht herboren.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van