Voorpagina Sport

Over en Uit

Overrompeld, afgetroefd, kapot gespeeld en dol gedraaid. Oranje stapte in een Russische achtbaan en kwam er nooit meer uit. ‘Onze’ Guus bleek uiteindelijk de baas der bazen te zijn. Al na een kwartier rees de vraag: “Marco, wat ga je hieraan doen?” Het bleek echter een vraag, waar niemand van Oranje een antwoord op wist. Wat daarna volgde, was een Masterclass Topvoetbal.

Rusland bleek Oranje in het kwadraat te zijn. Niet alleen dodelijke countervoetbal, maar ook schitterende pressievoetbal. Snel, verrassend en om je vingers bij af te likken. De ongeslepen diamant Arshavin is nu al de revelatie van het toernooi en ik ben benieuwd bij welke topclub hij na de zomer zal schitteren. De man van de wedstrijd stond echter langs de kant te genieten, Guus Hiddink. Het was gewoon meesterlijk hoe hij Oranje opzadelde met een puzzel, die niemand kon oplossen.

Oranje was dit toernooi niet meer dan een counterploeg (wel een hele effectieve), maar tegen de Russische orkaan kreeg het er geen kans voor. Wat overbleef van Oranje, was een treurige en meelijwekkende ploeg. Oranje creëerde om precies te zijn nul uitgespeelde kansen tegenover minstens een dozijn kansen van de Russen. Rusland speelde zoals Oranje hoort te spelen. Helaas voor Oranje is ook dit toernooi geëindigd in niet meer dan het zoveelste leermoment van de afgelopen decennia. Grootmeester Guus dendert door met zijn flitsende elftal. En het is nog maar de vraag of ze te stoppen zijn.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van