Voorpagina Politiek

Job aan top?

Job Cohen als lijsttrekker van de PVDA voor de volgende verkiezingen? Het zou zo maar kunnen. Hij sluit het namelijk zelf niet uit. En gezien de grootste politieke teleurstelling van de afgelopen jaren, Wouter Bos, links links heeft laten liggen, kan Job misschien wel voor wat licht in de linkse duisternis zorgen.

Tegen de rechtse hype van de afgelopen jaren heeft de PvdA niets noemenswaardigs gedaan. Sterker nog, af en toe waren er wanhopige rechtse stuiptrekkingen van de PvdA zélf, misschien wel aangezwengeld door jaloezie van alle aandacht die Verdonk en Wilders kregen. Belangrijke (principiële) punten als een onderzoek naar de oorlog in Irak werden weggegeven als kleingeld aan een zwerver. Principes en politiek, blijft een onmogelijke combinatie.

Zou Job er weer voor kunnen zorgen dat links weer écht links wordt en net zo krachtig wordt als rechts? Ik denk het zelf wel. En hij lijkt er zelf ook wel in te geloven.

"De rechterkant is enorm in de aanval. Ook in intellectueel opzicht. Je moet het links kwalijk nemen dat ze dat laten gebeuren."

Bij de PvdA kan volgens Cohen nog wel het een en ander verbeteren.

"Een duidelijk agenda opstellen en daar consequent aan vasthouden. In twee woorden gezegd: binden en verheffen. Zorgen dat er geen tweedeling komt maar één samenleving."

Ik heb altijd gestemd op de PvdA, maar door de zwakke prestaties en teleurstellende ontwikkelingen van de afgelopen periode weet ik nu wel bijna zeker dat het de volgende keer een andere partij wordt. Ik ben benieuwd of de PvdA/Job me alsnog aan het twijfelen kan brengen.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van