Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk, Media

Israël luidt Islamitisch Nieuwjaar in met heel veel vuurwerk

Islamitisch Nieuwjaar had niet beter kunnen beginnen dan met vuurwerk, heel veel vuurwerk. Niet alleen in Syrië ‘botvieren’ moslims met ‘vuurpijlen’ deze ‘geweldige’ dag, maar ook Israël is vandaag begonnen met een grootschalige actie om de levensvatbaarheid van een Palestijnse staat nog kleiner te maken. In een aanslag in openluchtgevangenis Gaza – en verschillende acties – zijn tot nu toe zes doden gevallen, waaronder een 7-jarig meisje.


Israël maakte eerder al bekend dat het verdragen gaat opzeggen als Palestina via legale weg een poging gaat wagen om erkend te worden. Daarmee suggereren ze dat ze die het afspraken in het verleden wél serieus namen, dat even terzijde. Bovendien komen de Israëlische verkiezingen eraan, en dan doen laffe liquidaties vanuit de lucht op potentiële ‘gevaren’ het altijd goed.

Kortom Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie