Voorpagina Fatwa

Fatwa: No politics at the Olympics

De Olympische Spelen staan alweer voor de deur. Het spektakel gaat 8 augustus van start in Peking. Het hele Olympisch avontuur is al vanaf het begin een punt van discussie. China neemt het niet zo nauw met de mensenrechten en voor sommigen is dat de reden om de Spelen te boycotten en/of hun ongenoegen te uiten. De censuur via het internet in het land was ook al Kamervragen waard in Nederland. Journalisten zouden er meer vrijheid moeten krijgen.

De Chinese president Hu Jintao is het meer dan zat en roept op om de Spelen niet te politiseren: "We geloven dat het politiseren van de Olympische Spelen niet in het voordeel is van het oplossen van deze kwesties en bovendien de Olympische geest geweld aandoet. We hopen dat buitenlandse verslaggevers in China onze wetten en regels respecteren, objectief berichten en daarmee de communicatie en het begrip tussen China en de volkeren van de wereld bevorderen."

Ophouden met het aanzwengelen van politieke issues tijdens de Spelen of juist onrecht bespreekbaar maken nu zich een kans voordoet. Wat denk jij?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!