Voorpagina Ervaringen, Islam

Het Begin

De wetenschap had berekend dat het gisteren al gebeurd had moeten zijn, maar Moeder Natuur wacht er nog even mee. Het lijkt erop dat ons kindje meer heeft van mijn ‘relax-en-chill’-mentaliteit dan van de punctualiteit van mijn vrouw. Maar het wonder van de geboorte kan dan toch elk moment plaatsvinden, insha Allah. En een wonder is het zeker.

Hoe langer we erbij stilstaan, des te meer het besef groeit van God en Zijn ondoorgrondelijke wegen. Dat er vanuit 2 cellen een hart- en vaatstelsel, een maagdarmkanaal, hersenen, longen, botten, spieren , huid, een heel mens kan ontstaan. En dan ook nog met een eigen uniek karakter, een eigen besef, een eigen wil. SubhanAllah!

In de Quran staan vele verzen met betrekking tot de embryologie met vrij nauwkeurige beschrijvingen, nog voordat de wetenschap deze had kunnen vaststellen. Één van de mooiste momenten is echter (nog) niet wetenschappelijk vast te leggen, namelijk het moment dat de ziel (roeh) wordt ingeblazen. 120 dagen na de bevruchting wordt er een engel gestuurd, die de ziel inblaast in de foetus en daarbij vier zaken noteert: Zijn/haar onderhoud (rizq), de levensduur, zijn/haar daden en of hij/zij tot de gelukkigen of ongelukkigen zal behoren. Oftwel, het lot van het kind wordt vastgelegd.

Op dit moment weten we echter helemaal niks over het kind, wanneer het komt, wat het wordt, hoe makkelijk of moeilijk de opvoeding zal zijn, waar zijn of haar toekomst ligt, we hebben geen idee.

Ik ben ook na mijn geboorte in een afgelegen dorp in India zomaar aan de andere kant van de wereld beland. Waar een ieder toen voor mij nog een leven op de akkers van het dorp en aan de uiers van de koeien had verwacht, leef ik 28 jaar later relaxed en gelukkig als apotheker in Rotterdam. Niemand die dat toen ooit had gedacht. De wegen van God zijn ondoorgrondelijk.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van