Voorpagina Fatwa

Fatwa: Subsidiestop voor foute milieuorganisaties!?

Subsidies stopzetten voor milieuorganisaties. Daar heeft minister Jaqueline Cramer van Milieu mee gewaarschuwd op haar website na aandringen van het CDA om de subsidies voor de milieubewegingen te onderzoeken. De detailhandel had namelijk geklaagd over ‘flutonderzoeken’ die de detailhandel in een kwaad daglicht stellen.

Cramer onderschat de rol van de organisaties niet. Ze zijn belangrijk om burgers bij het milieubeleid te betrekken, maar de overheid moet kritisch zijn als een debat ‘eenzijdig’ of ‘ondemocratisch’ wordt gevoerd, of op onjuiste of onvolledige informatie is gebaseerd. En maakt een organisatie zich daar schuldig aan, dan wordt gewoon de kraan dichtgedraaid.

Groot gelijk van minister Cramer of is het nou eenmaal de taak van een belangenorganisatie om een discussie te starten. Waar liggen volgens jou de grenzen van belangenorganisaties?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!