Voorpagina Ramadan

Welcome back!

Men zegt wel eens dat de komst van de vastenmaand Ramadan voelt als de terugkeer van een goede vriend of dichte familielid. Dit jaar lijkt het driedubbel zoveel het geval te zijn, gezien mijn ouders na een hun super lange vakantie eindelijk vandaag terugkomen. Het is altijd fijn en een grote vreugde wanneer ze weer terug zijn (al maak ik dan altijd grapjes wanneer ze weer terug zijn en al gauw overgaan op mopperen dat ze wel langer weg hadden mogen blijven). Mijn vreugde en waardering laat ik dan altijd graag merken door hen een beetje in het zonnetje te zetten. We willen natuurlijk dat ze zich gelijk weer helemaal thuis voelen, naar hun zin hebben en niet gelijk aan de slag hoeven. Met de Ramadan erbij betekent dit voor het welkomscomité veel werk aan de winkel!

Want de planten moeten tot leven gereanimeerd worden (dorre dode bladeren verwijderen, afstoffen, plantenspuit douche, poetsen, vers aarde toevoegen). Het hele huis moet van keukenkastje tot onder de banken moet geruimd, geordend, gestoft en schoon gemaakt worden. Een hele onderneming in mijn eentje.

Normaal maakt mijn moeder het huis ‘Ramadan klaar’. Die gaat daar waar nodig is dan ook nog witten, verven etc. Maar dat ging mij net te ver. Ik ben al blij als ik er aan toe kom al het kristal en bling bling op te poetsen. Bovendien was het voor mij al een hele onderneming om het huis ‘ouders klaar’ te krijgen. Je weet wel, de hele koelkast vullen met gezonde echte producten en niet meer je kant en klare voorgesneden en voorgekookte AH 4 stappen ingrediënten inslaan. En natuurlijk de hele wasmand leeg wassen, want daar kwam je met het slechte weer niet aan toe. 

De planten die het echt niet meer hebben gered vervangen.

  | 

De snoepbak in de huiskamer inruilen voor een fruitschaal.

 | 

De wasmand helemaaaaaaal leeg!

En mocht het dan toch niet helemaal goed zijn geweest, dan veroveren we gewoon harten met een nieuwe vaas vol mooie zonnige vrolijke bloemen…

.. en geen feestje zonder echte Hollandse Hema tompouces!

Aan de dadels, sjabakeeya, baklava en vijgen ben ik maar niet begonnen, dat laat ik over aan hun als pro’s. Moge ze veilig en wel aankomen en moge het een gezegende maand worden voor iedereen.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Ps: ik doe het alleen voor de cadeautjes!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van