Voorpagina Maatschappelijk

Hoe lang nog?

Wat is de kleine klap (60 kantjes tellend drukwerk) toch keihard aangekomen in het gezicht van het islamitische onderwijs in Nederland. Ik hoef niet te benadrukken dat er veel verschil bestaat in de kwaliteit van islamitische scholen. Er zijn zeer goede scholen, maar ook slechte. Het laatstgenoemde hebben we te veel van. Sjoemelpraktijken, (zeer) magere kwaliteit van het onderwijs en wanbestuur. Het zijn zomaar wat punten die staan vermeld in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over de bestuurlijke praktijken in het islamitische onderwijs. Ik heb er maar één woord voor: schandalig!

Deze problemen blijken al jaren te spelen. Ik ben blij dat er een onderzoek is verricht, want meten is toch weten. Zo zijn we o.a. te weten gekomen dat de leerlingen, als we gaan vergelijken met reguliere scholieren, een bijna niet in te halen achterstand opgelopen hebben. Een generatie aan kinderen is hierdoor in weze verwaarloosd. Dat de leerlingen uiteindelijk de dupe zijn van deze malafide praktijken is triest. Waren de basisscholen niet voor hun opgericht?

In het kader van ‘redden wat er nog te redden valt’ en ‘kwaliteit gaat voor’ zeg ik: weg met de wankelende besturen en plaats maken voor anderen. En wil dat niet werken, dan graag een groot slot op de deur. Geen opvolgers te vinden? Call me voor tips.

Want laten we eerlijk zijn: liever een handjevol islamitische basisscholen om trots op te zijn, dan tientallen om van te huilen.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal