Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Weg met Prem!

Hieronder mijn visie op de oproep van Prem. Hier staat het artikel van ReFlex hierover.

Prem Radhakishun is weer in het nieuws en het zal je niets verbazen als het ook nu weer gaat over….(tromgeroffel) jawel, Marokkanen! Hij schijnt voor  de uitzending van DWDD bedreigd te zijn door een groep van twintig Haagse Marokkanen. De maat is vol en daarom heeft bij besloten om samen met Mohammed Jabri een open brief te schrijven gericht tot alle probleemjongeren. Het artikel stond gisteren in de Spits!
 
Deze Surinaamse moraalridder heeft ons altijd proberen te overtuigen dat hij het zo goed voor heeft met de Marokkanen die het wél goed doen. Wat een onzin!

Prem, beste vriend: Ik vind je een sympathieke gozer, maar je valt door de mand. Je hebt het gedeeltelijk zélf over je afgeroepen door steeds in de herhaling te vallen. Die jongens moeten gewoon niks van je hebben. Punt. Nergens om je voor te schamen; laat het oplossen van deze problemen over aan professionals. Je kan mij niet overtuigen dat je het beste met ze voor hebt als je telkens weer de wijken ingaat om te ‘praten’. Het enige wat je doet, is de confrontatie zoeken en hopen dat die jochies boos worden.

Sensatie. Provocatie. Daar ben je op uit. Dat snap ik wel. Je maakt televisie en moet kijkers trekken, maar als je echt geloofwaardig wilt overkomen dan zoek je de succesvolle jongeren die zich op de universiteiten, HBO’s of in de moskeeën herbergen. Structureel. Op het moment dat je daar maar genoeg beelden van laat zien zou er een positievere beeldvorming kunnen ontstaan.

Je bent dus slachtoffer van je eigen beleid! Ben je wel een slachtoffer? Gezien het aantal keren dat je in de publiciteit bent, zou een ieder kunnen insinueren dat je daar misschien op uit bent? Dat blikje cola gun ik niemand en ik bagatelliseer de wandaden van deze microterroristen al helemaal niet. Maar ik denk absoluut niet dat jij dé oplossing voordraagt.

Je geeft in je open brief ook aan dat jongeren als ik het probleem moeten oplossen. We moeten ze benaderen en ze vertellen dat ze niet goed bezig zijn. We moeten tegen ze getuigen. Wat een onzin. Wat simplistisch. Aangezien jij ook niet wilt kappen met het demoniseren van alle Marokkanen zal ik ervoor pleiten om Surinamers jou een halt toe te roepen!

Prem, face it, je bent zonder dat je het beseft onderdeel van het probleem! Dus weg met Prem!

Volg Abdelkarim ook op Twitter 

96 Reacties op Weg met Prem!

 1. avatar abc says:

  Wat een affront is dit stuk…

  Wat een beet naar de hand die je zolang heeft geaaid en geprobeerd heeft voor je op te komen.

  Uit dit stuk blijkt voor mij overduidelijk dat Prem een adder aan de borst heeft gekoesterd…

 2. avatar XYZ says:

  En die adder is abc.
  Trek hem maar door de plee.

 3. avatar Liz says:

  Goh Abdelkarim, wat heb jij die brief van Prem slecht gelezen. En wat val jij door de mand met je woede. Voor mij is dat het teken dat je je vooral aangevallen en aangesproken voelt. Dat betekent dat je je wel degelijk meer identificeert met Marokkaanse raddraaiers dan met Nederlanders die het goed doen (waar ik dacht dat jij ook bij hoorde).

  Wat hebben Marokkanen het moeilijk met zichzelf. Aan de ene kant weten ze niet hoe snel ze zich moeten distantiëren van criminelen uit hun bevolkingsgroep (‘ik kan me niet verantwoorden voor alle marokkanen’), aan de andere kant worden ze heel boos als er eens wat strengs wordt gezegd over criminelen uit hun bevolkingsgroep. (‘jullie zijn gemeen over ons!’)

 4. avatar lieke says:

  Wederom wordt hier weer overduidelijk geëxponeerd dat, ook deze Marokkaan tot de conclusie is gekomen, dat het “beter” is om zich ook in dit geval op de boodschapper te richten.

  Tuurlijk Abdelkarim laten we maar weer eens voor het gemak de boodschap buiten beschouwing laten.
  Laten we het inderdaad voor de zoveelste keer toch vooral NIET over de inhoudt, maar voor de zoveelste keer over de boodschap hebben of nog beter, de intonatie waarmee de boodschap wordt gebracht.

  Je opmerking betreffende de onderwerp keuze van Prem is een dwaze!
  Ten eerste, omdat over het geheel genomen Premtime zeer divers is in zijn keuze qoa onderwerp.
  Ten tweede. Je weet toch ook wel hoe,
  het werkt wat betreft de media Abdelkarim?

  Je doet nu net of Prem vooropgezet de Marokkaan een loer wilde draaien.
  Terwijl je wat mij betreft ook andere mogelijkheden open mag en kan laten.
  Mogelijkheden die naar alle waarschijnlijkheid als heel menselijk en heel begrijpelijk beschouwd kunnen worden. Tenminste als je dan wel bereidt bent de zaak redelijk objectief te beschouwen.

 5. avatar abc says:

  @ 2 XYZ:

  Bedankt dat je mij onderhoudt met een prachtig poeem. Als Sint het hoort betekent het vast een extra stukje speculaas in je schoen.

  Je kunt het alleen niet mooi voorlezen, want het loopt niet. Moet deze geestvrucht gerapt worden, misschien..?

 6. avatar JSK says:

  Deze Surinaamse moraalridder

  Is zijn afkomst in deze relevant? You a racist El Fassi..

 7. avatar vele says:

  Schrijver van deze grote kul had reactie verbod moeten handhaven.

 8. avatar S says:

  Ten eerste: Ik ben het eens met de reactie van JSK. Wat voor toegevoegde waarde heeft zijn afkomst in dit artikel? Vuur bestrijd je niet met vuur, maar blus je met water. Ik vraag me af in hoeverre jij je ‘beledigd’ voelt als je wordt aangesproken op je gedrag ( door iemand met een andere etniciteit – dezelfde etniciteit )Zou dat geen duidelijk verschil uitmaken, denk je?

  En nog iets! Ik vind het heel raar dat je aangeeft dat Prem een onderdeel is van het probleem. Sinds wanneer is iemand die het probleem wilt oplossen de boosdoener?

 9. avatar Saifullah says:

  Mensen snappen niet dat men het probleem niet wil oplossen maar voor autochtonen onschadelijk maken.

 10. avatar lieke says:

  Nee Liz Saifullah niet bannen, a.u.b.

  Saifullah” dient namelijk “ons doel”
  zoals het een braaf allochtoon behoort.
  Alles wat wij hier namelijk beweren wordt door hem per direct bevestigd.
  Dus…. ik zou zeggen lekker laten gaan!!
  :-)

  Saifullah is ons gelijk!! In dat kader is de liefde denk ik wederzijds! of niet Saifullah?

 11. avatar abc says:

  @ 11 Saifullah:

  Ik leer elke dag wel iets nieuws van je, maar nu wankel ik, want ik begrijp niet wat je bedoelt…

  Bedoel je met “mensen” moslims en met “men” en “autochtonen” al het andere..?

  Verlicht mij, als het je behaagt.

 12. avatar Maarten says:

  Het inzicht van de lezers Lieke, ABC en de rest van de kudde valt me zeer tegen. Ik denk dat jullie de schrijver totaal niet begrijpen.

  Ten eerste bagatelliseert of ontkent hij het probleem absoluut niet! Dat staat letterlijk in zijn column! Maar het is veel interessanter om de boodschap uit de tekst te halen. Hij zegt namelijk dat het niet aan hem is om deze misstanden in de maatschappij op te lossen. Net zoals vandalisme van hooligans niet opgelost hoeft te worden door supporters die zich wel netjes gedragen. Daar gaan de clubs en overheid over! Punt, Is dit een vreemde vergelijking? Nee. Laat de mensen het werk doen waar ze voor betaald krijgen. We hebben toch nog een overheid? Of zijn we in een stadium beland dat we het heft in eigen hand moeten gaan nemen?

  Dat zulke misstanden wel zorgen voor een negatieve beeldvorming is een ander verhaal. Dat is logisch. Maar het grappige is (en dat bedoelt de schrijver ook) dat Prem bijdraagt aan die negatieve beeldvorming waar die ‘goede’ Marokkanen zo een last van hebben. Als een willekeurig (kortzichtig) iemand naar een programma kijkt van Prem zal er altijd een negatief beeld van Marokkanen blijven hangen. Dat is omdat het nou eenmaal domineert in zijn programma’s, betogen, brieven etc. Waarom kiest hij ervoor om bepaalde beelden wel of juist niet uit te zenden? Welke elementen komen juist wel of niet terug? Dat soort vragen stel ik mezelf altijd af bij het analyseren van een programma en ik denk dat Abdelkarim dat ook heeft gedaan. Ik ben het daarom met hem eens.

  Waar ligt de oplossing dan? Weet ik niet. Jullie ook niet en in ieder geval niet in datgene wat Prem en de zijnen voorstellen.

  Groet.

 13. avatar abc says:

  @ 10 lieke:

  Ik vind het ook raar om cesnsuur aan te vragen.

  Ik zie “het doel” overigens meer als het Nederland alle allochtone economische ballast van de voeten wassen. (Ik denk dat dat ook een exit beteknt voor onze Saifullah cs.)

  Het betekent meteen een eind van discriminatie, want allen die hier dan nog zijn dragen bij. Ik denk dat daarom aziaten hier nooit gehaat, of vervloekt worden, hoewel van hen ook honderdduizenden zijn in Nederland. Hebben aziaten een “Wij blijven hiel”-site? Nee!

 14. avatar Liz says:

  abc, onze Saifullah is een aziaat, hij heeft indonesische roots, vandaar zijn enorme preoccupatie met kolonialisme en haat van alles wat Nederlands is.

 15. avatar lieke says:

  Beste maarten,

  Nogal aanmatigend dat Abdelkarim hier wel even bepleit dat, het niet aan HEM is, om de problemen op te lossen.

  Prem doet tenminste iets. Iets wat je van de meeste Marokkanen, waaronder Abdelkarim niet kunt zeggen.

  Daarbij is het behoorlijk aanmatigend om hier even kort door de bocht te beweren dat dit NIET de oplossing is!
  En ook jij hebt wat moeite met begrijpend lezen Maarten.
  Ik zou zeggen laten we ons eerst eens op de inhoud richten i.p.v. op de boodschapper.

  Wat dat betreft lijken marokkanen en nederlanders als twee druppels water op elkaar. Allebei verschrikkelijke azijnpissers!! ;-) ;-) ;-)

 16. avatar abc says:

  @ 12 Maarten:

  Dank je wel dat je mij idividueel noemt, buiten de kudde, en dank je wel dat je mij wilt verlichten.

  Sta me toe te schetsen wat ik in het stukje lees:
  Prem heeft jaaaren zijn nek uitgestoken voor de multiculturele samenleving, met name voor de kutmarokkanen. Prem viel vermeende racisten aan in speeches en colums, hij ging de wijken in en probeerde aan te tonen dat marokkanen niet de oorzaak van veel overlast waren. Dat liet men zich altijd welgevallen. Maar als je steeds merkt dat je er naast zit raakt op den duur zelfs Sinterklaas ontmoedigd.

  En nu hij zegt dat de oorzaak van veel overlast wel degelijk aan kutmarokkanen ligt wordt hij afgeserveerd.

  Het is heel correct en stichtelijk dat je zegt dat er achteraf volgens jou en volgens iedereen een negatief beeld van narokkanen werd opgeroepn in zijn shows, colums en speeches. Maar voel je de huichelarei niet die uitgaat van het feit dat je dat allemaal verklaart NADAT hij zich heeft afgewend van kutmarokkanen?

  Ik wil Abdelkarim El Fassi nog wel een domoor noemen, omdat hij dit niet kon overzien. Maar jij bent een huichelaar!

 17. avatar abc says:

  @ 14 Liz:

  Als hij een Indonesier is en hij is moslim, dan geldt voor hem dat hij niet- westers allochtoon is. Vijandig bovendien, dus exit.

  Behalve als hij een Zuid-Molukker is, want aan hen heeft Nederland een enorme schuld en heeft hij alle recht om vijandig te zijn…

 18. avatar Liz says:

  abc, niemand heeft in mijn ogen recht om vijandig te zijn.

 19. avatar Maarten says:

  @ Lieke

  Kan je mij dan één reden aangeven waarom Abdelkarim het als zijn verantwoordelijkheid zou moeten zien om crimineeltjes op de vingers te tikken waar hij absoluut geen affiniteit, contact, band heeft? Waar hebben we het over mensen?

  Wie zegt dat Abdelkarim niets doet? Ken je hem persoonlijk? Het feit dat hij hierover schrijft is een bijdrage of zie je dat niet zo?

  Er wordt in deze maatschappelijke discussie te vaak verwezen naar moslims die hun stem niet laten horen.
  Clairy Polak zei enkele weken geleden:
  Zijn die Marokkanen er wel, het is niet zo dat we er niet naar op zoek gaan? En dat is nou juist het probleem. Ze zijn er wel. Genoeg!

  Dat soort uitspraken zegt eigenlijk al genoeg. Ze insinueert daarmee dat die goede Marokkanen er niet zijn. Er is een bepaalde ideologie die in stand moet worden gehouden:

  a) Er zijn heeeeeeeel veel Marokkaanse criminelen
  b) De Marokkanen die geen crimineel zijn, nemen hun verantwoordelijkheid niet om de Marokkanen, genoemd onder a, te corrigeren

  Maar om even terug te komen op de toon van je reacties.

  PS:
  Even een kanttekening. Lees je eigen reacties even na. Je bent te persoonlijk en je oordeelt over mensen die je niet kent. Daarmee ontkracht je eigenlijk je standpunt waarin je beweert dat ‘we’ ons op de inhoud moeten focussen. Ik zou zeggen;

  ‘een beter milieu begint bij jezelf’

 20. avatar Liz says:

  Maarten, als Abdelkarim geen contact, affiniteit, band met de crimineeltjes heeft, waarom is hij dan zo boos en voelt hij zich zo aangesproken?

 21. avatar abc says:

  @ 18 Liz:

  Wel als er een heel goede reden voor is… Nederland heeft de Zuid-Molukkers onafhankelijkheid van Idonesie beloofd in ruil voor dat ze mee zouden vechten voor Nederland. Dat hebben ze hartstochtelijk gedaan en daarna liet Nederland hen vallen als een hete aardappel.

  En de reden waarom dit volgens mij wel een reden is voor schaamte en vergoedingen is dat dit zeer onderbelicht is en omdat dit gebeurde in een zeer recent verleden.

 22. avatar Maarten says:

  @ Lieke

  [b}”Wij roepen hierbij alle Nederlanders, met name die van Marokkaanse afkomst, op om aan dit gedrag van deze jongens op straat een einde te maken. Spreek ze aan, geef hun gedrag door aan de politie, getuig tegen ze”.[/b]

  Een letterlijke citaat uit de brief. Hij voelt zich aangesproken omdat hij WORDT aangesproken. Waar haal je uit de tekst dat hij boos is? Het is de toon van een column, meer niet.

  Ik snap niet waarom ik (schijnbaar) de enige ben die ziet hoe belachelijk deze brief is. Alsof alle ‘goede’ Marokkanen nu opeens een omschakeling moet maken van Clark Kent naar SuperMarokkaan. Het klopt niet.

  Ik vind niet dat het de verantwoordelijkheid is van een goede burger (die als overeenkomst heeft dat de ouders van dergelijke rotcrimineeltjes ook in Marokko zijn geboren) is om dergelijke misstanden op te lossen. Daar hebben we in Nederland andere middelen voor. Lieke, je denkt te simplistisch, dat maakt je helaas kortzichtig en ik ik vrees dat heel veel mensen nou eenmaal zo zijn. Daar doe je niets aan. Ik accepteer het gewoon. Daarom ga ik verder niet meer in discussie met figuren als jij. Ik heb betere dingen te doen. Ik ga vandaag namelijk bowlen en ik moet (wil ik optimaal presteren) me daar even spiritueel op voorbereiden.

  Succes met je verdere opmerkingen.

  Ik ben ervandoor,

  Groet,

  Maarten

 23. avatar Maarten says:

  @ Lieke = @ Liz

 24. avatar abc says:

  @ 23 Maarten:

  Veel bowlplezier, huichelaar.

 25. avatar lieke says:

  Precies wat ik bedoel Maarten!!

  Abdelkarim mag het dit soort uitspraken wel doen aan het adres van Prem. echter de zaken omdraaien is blijkbaar not done!!

  Ben het in deze dus met Liz eens!

 26. avatar Anoniem says:

  @ Liz,
  Oh nu is Abdelkarim wel een Nederlander,maar de raddraaiers van Marokkaans komaf.

 27. avatar Frank says:

  Je bent dus slachtoffer van je eigen beleid!

  Dit geeft maar weer aan waar het probleem ligt in deze discussie.

  Hij heeft er om gevraagd, net als Theo en Ayaan dat ook deden en doen, net als dat de overheid volgens Mohammed de schuld is aan het feit dat verreweg het grootste deel van de moslimscholen de zaak besodemieterd.

  Die jochies hebben gewoon geen blikje cola te gooien, er is geen enkele reden te bedenken waardoor dat rechtvaardig zou zijn.

  Prem is slachtoffer geworden van Marrokaanse k*t jochies en niet anders.

  Erg triest van de schrijver om Prem te beschuldigen van het demonoseren van Marrokanen.

  De Marrokaanse k*tjochies demoniseren de Marrokaanse gemeenschap.

  Goede zaak dat alle kanten van het verhaal belicht worden maar dat mag er nooit toe lijden dat verantwoordelijkheden afgeschoven worden door termen als: hij heeft erom gevraagd, of slachtoffer van zijn eigen beleid.

  De schrijver lijkt zelf onderdeel van het probleem!

  Mvg

 28. avatar Saifullah says:

  [i]Als hij een Indonesier is en hij is moslim, dan geldt voor hem dat hij niet- westers allochtoon is. Vijandig bovendien, dus exit.
  [/i]

  Dus jij denkt te kunnen bepalen wat voor mening niet-westerse allochtonen erop na moeten houden? Hahahahaha… triest.

 29. avatar abc says:

  @ 28 Saifullah:

  Als een niet westerse allochtoon – die hier toch al heel vaak aan de onderkant van de samenleving bungelt – ook nog eens vijandig gezind is, wat doet die hier dan?

  Ik denk dat “east is east and west is weat and never the twain shall meet” dus wat zoeken zulke lui hier, als ze het hier toch nooit naar hun zin hebben? En wat zoek jij hier, vijandige vreemdeling. Waaron ben jij hier, wat doe je hier?

 30. avatar Saifullah says:

  Hiermee laat jij zien dat jij hoort tot het achterlijk gepeupel dat niet snapt hoe democratie werkt.

  Ik ben een Nederlands staatsburger, geen vreemdeling, en ik heb het recht om mijn mening te uiten.

  Wat doe jij eigenlijk hier?

 31. avatar Anoniem says:

  Jeetje wat een hoog ‘geen-stijl’ gehalte; stelletje pubers (Lieke, liz, abc, frank, saifullah) die elkaar voor alles uitmaken, maar voor de rest geen zinnig woord schrijven. Het is bij alle berichten zie ik hetzelfde ‘groepje’. Niks anders te doen vandaag? Ik snap best dat het hard waait, maar er zijn toch leukere dingen te bedenken dat mensen, die je overigens niet of denkt te kennen uitschelden? Hoe oud zijn jullie nou? Gaat totaal niet meer over de inhoud van een bericht. Jammer dat forums altijd moet uitmonden in een gevecht tussen links gemompel en rechts gezeik.

  Triest.

 32. avatar Anoniem says:

  http://www.speakersacademy.nl/component/option,com_speakers/task,details/Itemid,110/id,112/lang,nl/?gclid=CMKTyMj8hpcCFQocQgodiiyd-Q

  “In een spreekbeurt die 5 minuten of 3 uur kan duren, afhankelijk van hoeveel u betaalt, vertelt Prem u precies hoe het zit”.

  Help Prem aan minimaal 50.000 netto per jaar!

  Prem die het opneemt voor de Marokkaanse gemeenschap? Zijn er echt mensen die dat geloven? Wat lachwekkend.

  Prem is, zoals de schrijver probeert uit te leggen, een commerciële rasprovocateur! Klik anders even op bovenstaande link! Er staat hier notabene op deze website een advertentie van.

  Op zich best ironisch.

 33. avatar abc says:

  Dat is een beetje gegroeid, anoniem…

  Verschillende culturen met verschillende achtergronden denken over sommige zaken fundamenteel anders en omdat de ene groep weigert om te erkennen dat zij een deel van het probleem zijn stelt de andere partij zich zeer onverzettelijk op. We passen gewoon niet bij elkaar…

  Ik vind de vergelijking van geen stijl niet helemaal kloppen, maar je hebt wel een punt over onfatsoen, omdat beide partijen recent vroegen om censuur (van de andere partij).

 34. avatar abc says:

  @ 30 Saifullah:

  Je hebt helemaal gelijk, iedereen heeft vrijheid van meningsuiting. En hoewel je het staatsburgerschap hebt kan je er ook voor kiezen vreemdeling te blijven. Wij Blijven Vreemdeling, zogezegd.

  En wat ik hier doe… Ik zit aan wat ik de rechterkant van de politieke bandbreedte noem. Ik merk dat mensen in mijn omgeving mij soms linksig noemen en omdat ik geen islamitische vrienden, of zelfs maar kennissen heb dwaal ik op sommige sites op internet rond om te lezen van en over moslims om voor mezelf te zorgen dat een moslim voor mij altijd een gezicht blijft hebben, zodat ik nooit kan komen tot het haten van de hele groep.

 35. avatar abdel says:

  abc

  Ik merk dat mensen in mijn omgeving mij soms linksig noemen en omdat ik geen islamitische vrienden, of zelfs maar kennissen heb dwaal ik op sommige sites op internet rond om te lezen van en over moslims om voor mezelf te zorgen dat een moslim voor mij altijd een gezicht blijft hebben, zodat ik nooit kan komen tot het haten van de hele groep.

  Dat vind ik een mooi streven. Dat is het gevaar van praten in groepen dat je iedereen van de groep vereenzelvigt met eigenschappen (slechte?) die die groep zou hebben.

  Ik heb pas nog een documentaire gezien over groepsprocessen. Niemand maar dan ook niemand ontkomt aan groepsprocessen. De enige uitzonderingen schijnen kunstenaars te zijn en andere creatievelingen.
  Het groepsdenken is een menselijke eigenschap, heeft te maken met overleven maar eigenlijk slaat het nergens op samen komen we verder.

 36. avatar marokkaan says:

  je bedoelt niet weg met prem,maar weg met de marokkanen. marokkanen moeten eens een enkeltje boeken richting de gebergte van marokko en daar eens voor een bepaalde tijd verblijven. Op hun blote voeten , niet te veel eten/drinken dan mogen ze het nogeens proberen hier. kijken hoe ze dan gaan piepen. problemen zullen zo veel en veel sneller opgelost worden.

 37. avatar Astrid Essed says:

  Geachte Redactie en lezers,

  Zeker kan ik mij vinden in bovenstaand lichtelijk humoristisch, maar zo juist artikel, dat de vinger op de zere plek legt
  Complimenten voor de schrijver!

  In onderstaande mijn reactie op de Ingezonden brief van de heer Radhakisun

  Vriendelijke groeten
  Astrid Essed

  Zie mijn reactie:

  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Artikel 1, Nederlandse Grondwet

  Geachte Redactie en lezers,

  Uiteraard bent u op de hoogte van de door TV presentator en columnist, de heer P Radakishun, dd 20-11 geschreven ingezonden brief aan het Dagblad de Spits, waarbij hij het standpunt ventileert, dat ”alle Nederlanders” het gedrag van onaangepaste Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst een halt moeten toeroepen’

  Het Dagblad de Pers geeft een korte samenvatting van de ingezonden brief, die u in zijn geheel onder P/S kunt lezen

  ”Alle Nederlanders moeten het gedrag van onaangepaste Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst een halt toeroepen. Met name Nederlanders van Marokkaanse afkomst moeten ‘deze doorgeslagen onruststokers’ aanspreken, hun gedrag doorgeven aan de politie en tegen ze getuigen. Dat schrijft columnist en programmamaker Prem Radhakishun donderdag in een ingezonden brief in Spits. “De betreffende jongeren gedragen zich niet Marokkaans of islamitisch maar gewoonweg beestachtig.”

  Deze brief is o.a. ondertekend door een aantal prominenten van Marokkaanse komaf

  Zie het Ingezonden stuk:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2008/11/ingezonden_brief_prem_radhakis.html

  Ik ben van mening, dat de inhoud van de betreffende brief niet alleen getuigt van een tendentieus en ongenuanceerd karakter, maar in hoge mate discriminerend is
  Bovendien geeft het een vertekend beeld van de feiten

  Ongenuanceerd:

  In de eerste plaats maakt de heer Radakishun geen onderscheid tussen ”onaangepast gedrag”, hetgeen bovendien een zeer vage terminologie is, en werkelijke criminaliteit
  Onaangepast gedrag kan weliswaar in een aantal gevallen hinderlijk zijn, maar wanneer er geen sprake is van strafbare feiten, is een en ander niet verboden

  Wanneer er werkelijk sprake is van criminaliteit, is het niet de taak van ”alle Nederlanders” , deze jongeren ”aan te pakken”, maar van politie en Justitie

  Tendentieus:

  Het tendentieuze karakter van deze brief uit zich hierin, dat de indruk wordt gegeven, dat er onvoldoende wordt opgetreden tegen criminele Marokkaanse jongeren
  Dit is niet het geval [1]
  Bovendien hebben onderzoeken aangetoond, dat Marokkaanse en ook Antillinaanse jongeren doorgaans zwaarder gestraft worden voor hetzelfde criminele feit

  Discriminatoir:

  Hetgeen echter het meest mijn verontwaardiging opwekt is het feit, dat de heer Radakishun weliswaar terecht refereert aan het onacceptabele karakter van door een kleine groep Marokkaanse jongeren verrichte criminele feiten, maar met geen woord rept over het evenzeer aanwezige criminele gedrag van autochtone jongeren en andere allochtone jongeren

  Deze eenzijdige benadering van het gecompliceerde probleem van de jeugdcriminaliteit acht ik buitengewoon kwalijk, mede gezien de sinds 11 september toenemende verharding in de Nederlandse samenleving, niet alleen tegen Marokkaanse jongeren en Marokkanen in het algemeen, maar evenzeer tegen andere allochtone bevolkingsgroepen

  Van de heer Radakishun, zelf van Surinaamse komaf, mag verwacht worden, dat hij hiervoor oog heeft en zich genuanceerder en minder eenzijdig naar een deel van een bevolkingsgroep uitlaat

  Politiek:

  Evenzeer is de heer Radakishun zich uiteraard bewust van de bij de meeste politieke partijen en media [de goeden niet te na gesproken] levende trend, met een vergrootglas te kijken naar alle gedragingen van met name moslims in het algemeen en Marokkaanse jongeren in het byzonder
  Hierdoor wordt het gedrag van een bevolkingsgroep breed uitgemeten en de ogen gesloten voor even crimineel gedrag onder autochtone jongeren en andere allochtonen

  Dat ik in deze kritiek bepaald niet alleen sta, blijkt wel uit de door de Hoofdcommissaris van Midden Nederland, de heer Stikvoort, gemaakte zeer kritische opmerkingen richting politiek
  Aanleiding vormde een aantal incidenten in Gouda, waarbij Marokkaanse jongeren waren betrokken en naar zijn mening, door de politiek zeer waren opblazen

  Hij stelde zelfs, dat de politiek met een dergelijke houding de samenleving uiteenscheuren [2]
  Ook heeft deze ongenuanceerde politieke houding de ergernis gewekt van een aantal burgemeesters en politiemensen [3]

  CRIMINALITEIT GEEN EXCUUS VOOR ACHTERSTELLING:

  Uiteraard ben ik het met de heer Radakishun eens, dat achterstelling en discriminatie onder geen enkele omstandigheid een excuus kan zijn voor crimineel gedrag, aangezien ieder mens, ook een jongere, verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen daden

  Veelal komen de jongeren trouwens uit een milieu met stringente normen en waarden, waarbij zeker stelen en andere misdtijven genendele worden getolereerd

  Het werkt echter contraproductief, de jongeren te ”demoniseren” en een en ander los te koppelen naar sociaal-maatschappelijke oorzaken

  EPILOOG:

  Resumerend kan gesteld worden, dat crimineel gedrag van geen enkele groep in de Nederlandse samenleving dient te worden getolereerd, waarbij echter wel gekeken dient te worden naar de oorzaken en er oplossingsgericht gedacht moet worden

  Mijn bezwaar echter tegen de ingezonden brief is, dat deze geen onderscheid maakt tussen ”kwajongensgedrag” en criminaliteit en kort door de bocht is, aangezien er geen verband met maatschappelijke oorzaken wordt gelegd

  Maar het ernstigste acht ik het feit, dat er slechts gerept wordt van criminele jongeren onder een bepaalde bevolkingsgroep, en de anderen buiten beschouwing worden gelaten

  Juist in een tijd van toenemend racisme bleidt een dergelijke brief tot het voeden van de reeds onder aanzienlijke autochtone groepen [de goeden niet te na gesproken] heersende onderbuikgevoelens, waardoor de tweedeling in de samenleving nog wordt versterkt
  Bovendien wordt het wel degelijk bestaande racisme zo gebagatelliseerd

  De voornamelijk allochtone ondertekenaars zouden, zeker gezien de lessen uit het historische verleden, moeten beseffen, dat een toenemende aversie tegen een relatief kleine groep ”criminele” allochtonen, zich uiteindelijk tegen alle allochtonen zal keren

  Vriendelijke groeten
  Astrid Essed

  [1]

  http://www.ad.nl/binnenland/2666969/lsquoHoezo_overlast_door_Marokkanenrsquo.html

  [2]

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1073710.ece/Politici_scheuren_samenleving_uiteen

  [3]

  http://www.ad.nl/binnenland/2666969/lsquoHoezo_overlast_door_Marokkanenrsquo.html

 38. avatar Frank says:

  31 Anoniem,

  Waarmaak ik wie voor wat uit?

  En waar geef jij een inhoudelijke reactie?

  Over de pot en de ketel gesproken!

  Mvg

 39. avatar Frank says:

  Beste Astrid Essed,

  Je beschuldigt Prem van discriminatie, ongenuanceerdheid, kort door de bocht zijn etc.

  Als je in je stuk niet eens de aanloop meeneemt en net doet alsof de brief uit het niets komt ben je toch ook kort door de bocht. Als je dat wel had gedaan zie je dat jou stuk kort door de bocht is.

  De brief komt niet uit het niets, Prem wilde juist de ontstane beeldvorming veranderen. Hier wordt een beeld gecreerd dat Prem er op uit is te provoceren, ik persoonlijk geloof dat hij goede bedoelingen heeft, maar uiteindelijk is dat niet eens terzake doende.

  hij is meerdere keren lastig gevallen terwijl hij dat wilde doen! Jazeker hebben maatschappelijke zaken daarmee te maken maar de eind verantwoordelijkheid ligt toch nog steeds bij de raddraaiers, ook dat neem je niet mee.

  De beeldvorming omtrent de Marrokaanse gemeenschap wordt primair veroorzaakt door de groep marrokaanse raddraaiers zelf. Hij kreeg toch geen blikje cola van een amerikaan toegegooid, of van een chinees, of een indonees, nee van een Marrokaans rotjochie,nadat hij al meerdere keren was lastig gevallen, waarna nog een keer voor een groep van twintig had moeten rennen.

  In zijn brief reageert hij op de zaken die hij heeft meegemaakt, het is logisch dat hij dan niet over boeren uit Twente gaat praten, bovendien liegen de cijfers er niet om, het probleem bestaat.

  We mogen toch nooit accepteren dat er nu eenmaal gebieden zijn in Nederland waar je niet kunt komen omdat je dan provoceerd en eigenlijk vraagt om problemen. We mogen toch nooit legitimeren (slachtoffer van je eigen beleid) dat groepen geweld gaan gebruiken doordat ze alles van buitenaf als provocatie zien.

  Dat is wat eerst opgelost moet worden en dan ga je praten over het hoe en waarom. Als we geweld accepteren met welke legitimatie dan ook zijn we niets anders meer dan het Midden-Oosten, daar hebben ze ook allemaal gelijk!

  Je hebt het over het historische verleden, maar daar zou jij toch ook van geleerd moeten hebben dat het bedekken met de mantel der liefde en het constant over iedereen praten terwijl het grootste gedeelte wordt veroorzaakt door een afgebakende groep (een kleine minderheid van de Marrokaanse gemeenschap), voor zeer veel onvrede zorgt bij een bevolking die er uiteindelijk toe lijdt dat de hele groep over 1 kam wordt geschoren, die les heeft 30 jaar geduurd in Nederland.

  Ik vind het niet goed zoals het nu in Nederland gaat en als ik op internet lees hoe populistisch sommige mensen zijn baart me dat ernstige zorgen, de tweede wereldoorlog lijkt uit het collectieve geheugen te zijn verdwenen.

  Maar het stomste wat we kunnen doen is weer terug aan in de tijd wat betreft het bagetalliseren (hij vraagt erom) van problemen en klagen over de vorm (had de brief aan alle mensen moeten richten).Als dat wel gebeurt houd ik mijn hart vast voor de toekomst want dan speel je precies de populisten in de kaart.

  Mvg

 40. avatar MoSlimpie says:

  Tuurlijk heeft Prem goede bedoelingen, hij stelt zich alleen aan!

 41. avatar abc says:

  @ 35 abdel:

  Dank je wel voor de cheer up. Ik ben blij dat je dat een mooi streven vindt.

  Je schrijft als laatste zin:
  “(…) samen komen we verder.”
  Ik denk dat we samen niet verder komen. Het merk niet-westerse allochtoon is zwaard vergiftigd. Ik denk dat de opluchting voor beide partijen groot is als of nederland de economisch/maatschappelijke ramp terigstuurt, of bv Noord Holland offert aan islamieten en multi-culti figuren.

  Dat is altijd beter dan een burgeroorlog veel onschuldige slachtoffers.

  Dit gaat echt niet samen, als dit een relatie was had ik al lang opgegeven.

 42. avatar XYZ says:

  @41abc,
  Hier ben je in tegenspraak met je eerdere bewering dat je allerlei fora bezoekt om meer over moslims te weten te komen en ze daardoor niet te hoeven haten.
  Stel maar gerust dat je net als Lieke, Liz etc. een haat- en lastercampagne aan het voeren bent. En het zijn juist jullie die door olie op het vuur te gooien een blowback zullen krijgen.
  Kijk maar naar de reclamespot op SIRE: wat men zaait dat oogst men.

 43. avatar Liz says:

  Tja, mijn beste XYZ, wie is ermee begonnen, denk ik dan. Wie begon mij, Nederland en het westen aan te vallen, denk ik dan. Mag een mens zich niet meer verdedigen?

 44. avatar lieke says:

  Beste XYZ,

  Kan jij hier feitelijk aantonen waar er dan precies haat wordt gezaaid?

  En wanneer gaat kritiek over in het zaaien van haat? en wie bepaald dat?

  Toon eerst maar eens feitelijk aan waar dan precies olie op het vuur wordt gegooid!
  Het feit dat men tegenwoordig barst van de eigen meningen, wordt tegenwoordig maar al te vaak verward met andere zaken.Zaken zoals het zaaien van haat!

 45. avatar abc says:

  @ 42 XYZ:

  Het gevoelspallet van de westerling is zeer complex, wij kennen niet alleen liefde en haat, maar ook allerlei schakeringen ertussen.

  Zo is er geen een moslim die ik haat, maar ik denk niet dat ik gelukkig word met moslims om me heen.

  Een haat- en lastercampagne..? Nee hoor. En ik denk ook niet dat Lieke en Liz daarvoor gaan. En, zoals ik probeer van jullie te leren, zo hoop ik ook dat jullie van ons iets leren. Ik probeer de problemen die jullie aanwezigheid hier veroorzaken voor het voetlicht te brengen. En dat is niet altijd leuk, ik geloof alleen dat ooit 1 iemand (mohammed2) niet de problemen die jullie aanwezigheid hier als gevolg hebben probeerde door te schuiven of beantwoordde met een jij bak.

 46. avatar Herman Kolkman says:

  Indonesie mag dan wel voor zo’n 85 procent uit moslims bestaan, toch is het een westers land. Indonesiers zijn westerse allochtonen. Het grootste moslim land ter wereld, is een westers land en hoort bij de westerse wereld.

 47. avatar abdel says:

  abc,

  Met samen verder komen bedoel in niet dat jij met ons samen verder komt. Jij bent extreem in je opvattingen zoals je ook kunt zeggen van saifullah. Jullie twee gaan nergens komen omdat jullie gewoon tegen zijn.

  Tegen dit, tegen dat nemen veelvuldig woorden in de mond als burgeroorlog of geweld.

  Jij en saifullah lijken op elkaar in jullie drang naar confrontatie en geweld. Je dreigt in bedekte bewoordingen en zinspeelt op oorlog zonder het daadwerkelijk uit te spreken. Dit omdat je bang bent om aangeklaagd te worden, ergens weet je dat je fout bezig bent.

  Het Nederlandse volk spreekt elke keer weer bij de verkiezingen en ze stemmen steeds tegen jouw lijn. Jij bent een marginaal figuur, zelfs op het internet spreek je je niet uit. Aan de ene kant wil je dat een moslim een gezicht krijgt maar aan de andere kant heb je het over Noord Holland geven aan de moslims.

  Je praat in schrikbeelden en angsten en overdrijvingen dat is de reden dat het moeilijk praten is. Misschien is het mogelijk dat je in je omgeving mensen zo kunt overtuigen maar niet hier.

 48. avatar lieke says:

  Beste Abdel,

  Volgens mij gedraag jij je evenredig suf als waar jij ABC van beticht!

  Jij sluit mensen uit! En je visie is gebaseerd op aannames en subjectieve onderbuik gevoelens.

  Ik zie nergens een drang tot overtuigen in de post’s van ABC of Saifullah.
  Een mening is en blijft een mening, ook al is deze in jou ogen ongenuanceerd en/of tendentieus!

 49. avatar abdel says:

  Lieke,

  Zoals abc al heeft aangegeven in zijn post @45 hoor jij en Liz ook bij zijn clubje.

  Hij ziet een duidelijk verband tussen jullie zendingsdrang van de blijde boodschap van de vernietiging van de islam/moslims in Nederland en zijn boodschap.

  Mijn vriend ben je niet en zul je nooit zijn. Jij bent een vriend van Liz en abc.

 50. avatar Lieke says:

  Beste Abdel,

  Zendingsdrang? Blijde boodschap?
  Vernietiging van islam en moslims?
  Graag een voorbeeldje waarin ik een voorstel doe in die richting!

  Je zou hier en nu ook eventueel kunnen vaststellen dat de pot verwijt dat de ketel zwart ziet!

  waar komt toch die enorme drang bij jou vandaan om iedereen te classificeren?
  Vooralsnog hoor ik helemaal nergens bij!
  Tenminste niet bij clubjes waar anderen, zoals Abdel, mij bij indelen.
  Afhankelijk van bepaalde argumenten bepaal ik waar ik het vervolgens wel c.q. niet mee eens kan zijn.
  Het moet namelijk wel corresponderen met mijn rode draad.

  Dat indeling in groepjes vindt ik maar bijzonder gedrag.
  Ik mag nergens moslims over 1 kam scheren, om vervolgens zelf wel met onbekenden te worden geclassificeerd als neoconservatief of erger!

  Jij, Abdel blijkt moeite te hebben met een mening die jou niet welgezind is.
  Vanuit die context ruk je alles wat je leest uit zijn verband.
  Het is aperte onzin om hier te stellen dat een kritische benadering van de islam en zijn/haar aanhangers bedoeld zou zijn om bevolkingsgroepen buiten te sluiten c.q. “te vernietigen”.

  Deze uitspraken zijn volledig gebaseerd op jou onderbuik gevoelens, of noem het een xenofobische houding, en is niet gebaseerd op feiten!!

 51. avatar Saifullah says:

  Denk jij dat gelijkwaardigheid bereikt wordt door appeasement? De historie bewijst ons het tegendeel.

 52. avatar Liz says:

  Goh, dat is best wel een beschuldiging, dat ik samen met abc en Lieke vernietiging van islam en moslims zou willen. Ik kan me niet herinneren dat ooit te hebben gezegd.

  Het enige wat ik op dit forum doe, is me verdedigen bij de talloze beschuldigingen jegens mij als Nederlander, westerling e.d.

  Het is niet leuk om je in je eigen land door een stel snotneuzen te laten vertellen hoe het allemaal in elkaar steekt of moet steken, of hoe ik zou moeten handelen of niet handelen. Leuk hoor, de uitspraak ‘wij blijven hier’. Maar IK blijf ook hier.

 53. avatar abdel says:

  Liz, Lieke abc

  Spreek je dan eens uit!

  Willen jullie dat moslims hier blijven en hun godsdienst uitoefenen?

  Willen jullie extra voorwaarden aan het verblijf van moslims hier in Nederland?

 54. avatar abdel says:

  Saifullah,

  Inderdaad gelijkwaardigheid daar moet gestreden voor worden. Ik denk allen dat je strijd niet moet opvatten zoals Malcolm X dat deed. We leven in een geheel andere situatie als hij toendertijd leefde, hier hoeven moslims niet achterin de bus plaats te nemen en dergelijke. Door je op een provocatieve manier op te stellen doe je de realiteit hier geen recht aan.

  Dat is mijn mening Saifullah, ik denk niet dat wij het eens zullen worden maar jah iedereen denkt er anders over.

 55. avatar Liz says:

  Ik vind dat moslims, net als iedereen: Nederland, Europa, het westen, Nederlanders, ongelovigen, joden, christenen, vrouwen, zwarten, homo’s, lesbo’s, transseksuelen, humanisten, hindoes, boeddhisten, etc. moeten accepteren als ze in Nederland willen wonen, en niet de boel naar hun eigen smaak gaan aanpassen, verbieden, beperken, beroepen doen op zedenregels die hier niet gelden, mensen in elkaar slaan, uitschelden, etc.

 56. avatar Saifullah says:

  Abdel, zie in 55 een reactie waarom appeasement niet werkt.

  Een te groot deel van de autochtonen meent het recht te hebben ons te vertellen wat we moeten doen en denken.

 57. avatar abdel says:

  Saifullah,

  Kom op, het is een lege reactie van Liz. De meeste autochtonen denken niet als Liz, zij leeft buiten de mainstream. De PVV is niet groter geworden, de rechterkant wordt steeds kleiner.

  Van Geel die het dierenterrorisme nu veel bedreigender vindt dan het moslimterrorisme. Dit komt omdat hij zich laat leiden door de realiteit. Een Liz laat zich niet leiden door de realiteit. Liz en trawanten zijn onbelangrijk geworden in de discussie omdat niemand ze als gesprekspartner wenst.

 58. avatar Liz says:

  Dit vind ik pas lege reacties. Wat is er moeilijk aan om bovenstaande te accepteren?

 59. avatar Saifullah says:

  Ik bedoel Liz niet als absoluut voorbeeld, maar als een extreem.

  Oók de zogenaamde ‘Partij van de Allochtonen’ denkt ons te kunnen vertellen wat wij moeten doen en denken.

  Er is nog een lange weg te gaan tot allochtonen zonder gezeur van autochtonen kunnen doen en denken wat ze zelf wenselijk achten.

 60. avatar Liz says:

  Ik vind acceptatie van al bovenstaande groepen en mensen de kern van de zaak.

  Waarom zou ik moslims dan nog wel moeten accepteren als zij bovenstaande groepen mensen niet accepteren? Leg me dat eens uit.

 61. avatar abdel says:

  Saifullah,

  Daar ben ik het wel met je eens. De zelfredzaamheid moet omhoog. Dit vergt een beter zelfbewustzijn, alleen dit zelfbewustzijn moet naar een ieder sympathiek zijn zonder te vervallen in een wij zij discussie.

  De PVDA is inderdaad de partij die de slachtoffercultuur verder voedt. De VVD met al haar fouten vind ik een eerlijkere partij. Verdonk met haar maatregelen als de inbugeing en dergelijke gaat uit van de kracht en mogelijkheden van de mens en niet zijn onmogelijkheden.

 62. avatar Alison says:

  Zou Prem ook naar blanke hooligans toe durven gaan? Hoe zouden zij op hem reageren?
  Persoonlijk denk ik dat je sterker wordt van ter harte nemen van terechte kritiek – ook bij deze van Prem. Dat Prem zijn boterham verdient met provoceren doet niet af aan de i houd van zijn boodschap. Iedereen heeft wel een achterliggende reden – van herverkiezing tot eigen inkomen tot …

  @ Saifullah
  Bekeek je/jullie site: wat een haat, dat werkt toch volkomen averechts. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, want (zonder die haat) zie je het wat mij betreft vaak scherp.
  Helaas is het, wat mij betreft, evident, dat de autochtoon in eerste instantie bezig is met ‘looking after number one’- zichzelf en is de VOC(-mentaliteit) aan veel koffietafels nog springlevend.
  Blijft dat de belangrijkste vraag is: hoe wil je naar een harmonieuze oplossing werken?!? Schelden lucht op, maar lost niet op.

 63. avatar lieke says:

  Beste Abdel en Saifullah,

  Aangezien jullie qua mening en denkbeelden aardig op een lijn zitten, betekend dat automatisch dat jullie nu ook een clubje zijn? ;-)

  Wat een blah blah allemaal zeg!
  Abdel vindt het blijkbaar fijn om de onderbuikgevoelens en discriminatoire uitspraken tot norm te verheffen.

  Mogen Moslims blijven e n hun religie op eigen manier beleven is de vraag?
  Alsof ik c.q. anderen hier daar überhaupt over gaan!

  Het is eigenlijk heel simpel en tegelijkertijd ook weer niet.
  Tegenover de gestelde vraag komt uiteraard een vraag mijnerzijds!

  Accepteer jij en/of jullie dan dat er lui zijn zo als ik die, een schijt hekel hebben aan religie in het algemeen. En dat ik daar ook voor uit wens te komen?
  Accepteer je ook dat de profeet mikpunt wordt van grappen en grollen.
  en dan niet bedoeld om te beledigen, maar omdat het nu eenmaal, ontzettend grappig kan zijn?

  Het is vrij banaal en tragisch zoals een Abdel en een “saifullah” maar in de slachtofferrol blijven kruipen.
  Zo zie je dus hoe jullie jezelf al jaren hebben geconditioneerd.

  Onder mensen en groepen werkt het naar mijn mening net als in het bedrijfsleven. Ook al is je product of dienst nog zo goed of zelfs beter en/of dan de rest, 7 van de 10 keer blijft het m.i. toch een kwestie van gunning. Gunt de opdrachtgever jou de opdracht!
  En kijk dan maar eens naar de criteria waarop de opdrachtgever zijn beslissing neemt.
  Dezer zullen vaker onder het kopje subjectief dan objectief vallen.

  Zo is het ook met betrekking tot het “wij” en “zij” denken.
  Het heeft in die zin helemaal geen fuck te maken met rechten en plichten, maar eigenlijk heel simpel met gunning.
  Kijkend naar de allochtoon in Nederland, dan is het toch vrij simpel vast te stellen dat qua groep “de moslims” er nogal belabberd bij hangen.
  Er is geen groep die er maatschappelijk zo slecht voorstaat.
  Wat mij betreft heeft ook dit te maken met gunning.
  Respect en aanzien krijg je namelijk niet zomaar, zeker hier niet, dat moet je verdienen.
  Doormiddel van bijvoorbeeld ” het vertonen van normaal maatschappelijk gedrag”.
  Kennis nemen van taal en cultuur van het land waar jij besluit je kinderen groot te brengen.
  anticiperen op scholen en sportverenigingen waar de kinderen lid van zijn.
  M.a.w. meedoen en anticiperen op buurtzaken.

  Het is de klacht van bijna alle scholen en sportvereningen. Allochtone ouders(vaak moslim) DOEN NIET MEE!!
  wie zijn altijd de grote afwezigen bij bepaalde evenementen met betrekking tot moslimkinderen?
  Juist! de ouders!

  Doordat de ouders, zeg maar de vorige generaties het in de sociale sfeer massaal af hebben laten weten. En dus om het maar populair te zeggen geen netwerk hebben, leeft men in een dusdanig klein wereldje, waardoor de kansen van de kinderen uiteindelijk tot nul worden gereduceerd.

  Wat vervolgens apart is om te zien is het massale externaliseren van de problemen.
  Politie, de buurt, school, de club/vereninging, de straatcoach, de christen, blanken, slavernij etc etc etc
  Bovenstaande zijn meestal de mainstream redenen, om toch vooral niet te erkennen, waar men nu precies de boot heeft gemist.

  Saifullah geeft het zelf al aan hoer de stand van zaken is. tenminste wat hem betreft.
  ik citeer:”Een te groot deel van de autochtonen meent het recht te hebben ons te vertellen wat we moeten doen en denken.”

  Bovenstaande is weer zo’n typische slachtoffer opmerking!
  Ik bedoel, waaruit blijkt dat dan Saifullah?
  en misschien een nog veel verder gaande vraag aan Saifullah, en die luidt:” heb jij recentelijk nog de eigen site(die van Izz en Ramzy) bekeken? en vindt je het dan gek dat autochtonen jou niet serieus nemen, of sterker nog dat men jou graag wenst te overtuigen van je absurde ongelijk?
  Dat jij dat ervaart als MOETEN of DWANG, is helemaal voor jou rekening.

  Abdel en Saifullah gebruiken hier woorden waar de walging met betrekking tot de mening van een ander vanaf druipt.
  En vanuit dat totale onbegrip wenst men zelf te worden begrepen en te worden gerespecteerd.

  Zoals jij zelf al opmerkte op de eigen site Saifullah; HET MES SNIJDT WEL AAN TWEE KANTEN!!

 64. avatar abdel says:

  Lieke,

  Kun je antwoord op de vraag geven. Een simpel ja of nee voldoet.

  Min vraag naar jouw is gerechtvaardigd aangezien jij het nodig vindt om het steeds over moslims te hebben op een negatieve manier. Er is werkelijk geen onderwerp waar moslims bij jouw iets positiefs kunnen doen. Vandaar mijn vraag aan jou.

  Dat je hier geen antwoord op geeft begrijp ik daadwerkelijk niet. Ik vraag jouw op de vrouw af wat je mening hierover is. Je zegt dat je er niet over gaat en dat er een gunfactor is en bla die bla die bla.

 65. avatar abdel says:

  Lieke,

  Om een antwoord te geven op je vraag.

  Accepteer jij en/of jullie dan dat er lui zijn zo als ik die, een schijt hekel hebben aan religie in het algemeen. En dat ik daar ook voor uit wens te komen?
  Accepteer je ook dat de profeet mikpunt wordt van grappen en grollen.
  en dan niet bedoeld om te beledigen, maar omdat het nu eenmaal, ontzettend grappig kan zijn?

  Ik accepteer dat.

  Ik zelf zal dat niet doen ten opzichte van jouw gedachtegoed omdat het me niets doet. Maar als jij dat wilt doen dan moet je vooral je gang gaan. Verwacht van mij niet dat ik je vriend zal worden als je alles wat mij dierbaar is belachelijk maakt.

 66. avatar lieke says:

  Beste Abdel,

  Er is toch ook geen noodzaak om bevriend te raken?
  Een simpele vorm van respect voor een ieders manier van leven volstaat, tenminste lijkt mij.

  Hoe je het ook wendt of keert. De islam en de gemiddelde moslim “lijden” onder feit dat beide, net als Vogelaar, een imagoprobleem hebben.
  Dat imago wordt hen deels aangepraat en opgeplakt, maar de meeste invloed op het eigen imago heeft men toch zelf.
  Ik wil hier neit beweren dat de islam MOET moderniseren, maar vanuit de eigen ideologie rekening houden met de buitenwacht is iets waar men toch grote moeite mee blijkt te hebben.
  Vanuit dat gegeven gaat men opzoek naar de oorzaak, en daar komt de cultuur en/of religie gebonden denkwijze bovendrijven!

  De islam is voor het overgrote deel niet in staat om objectief naar zichzelf te kijken. Vanuit islamitisch perspectief is daar ook geen reden toe, tenminste als je als samenleving overwegend islamitisch bent.
  Echter hier is men in de minderheid, en dat vergt aanpassingen, en rekening houden met.
  Wat nu echter de laatste decennia ontstaan is, is het feit dat men de, en ik scheer hier voor het gemak even iedereen over 1 kam, moslim veel te veel heeft gepamperd, en aan de andere kant heeft men zich veel te veel laten pamperen.
  Met als gevolg een soort parallelle
  samenleving die voor een groot deel geen idee hebben van wat er zich in deze maatschappij afspeelt.
  De groep die zich werkelijk druk maakt over eventuele problemen omtrent de islam in Nederland, is statistisch verwaarloosbaar!
  (ABC, Liz en ik) ;-) ;-)

  Ook de moslims hebben plichten. Hun rechten exerceren dat lukt al goed, nu alleen die plichten nog.
  Daarbij is de “linkse kerk”, wat ik overigens niet negatief bedoel, wel zo’n beetje uitgeluld.
  Zij hebben het met betrekking tot de multi culti samenleving de afgelopen decennia voor het zeggen gehad.
  De conclusie achteraf mag toch zijn dat men verschrikkelijk heeft gefaald.

 67. avatar abdel says:

  Lieke,

  Ik volg je niet meer. Dit is een stuk waar ik me helemaal in kan vinden. Heb je verschillende persoonlijkheden? De ene keer haal je keihard uit de andere keer ben je de redelijkheid zelve.

  Een simpele vorm van respect voor een ieders manier van leven volstaat, tenminste lijkt mij.

  Helemaal mee eens. De vorm is waar we het over hebben denk ik dan.

 68. avatar Liz says:

  Kejje nagaan wat een lieve jongen Abdel is, ik had het nog niet eens over respect (wat je in mijn ogen moet verdienen), enkel nog maar over acceptatie…

 69. avatar lieke says:

  Beste Abdel,

  hahahaha tja nuance is nou niet echt 1 van mijn meest in het oog springende karaktereigenschappen. ;-)

  En natuurlijk scheer of schoor ik met liefde alles over 1 kam.
  Echter ook ik ben nog steeds in staat om te leren. Er zijn hier zoveel mensen die zoveel wijze dingen zeggen. Dan zou het m.i. een beetje dom zijn om vervolgens toch aan het eigen verhaal vast te houden.

  Ik denk dat wij als “tegengestelde groepen”, als deze term überhaupt de lading dekt, Vrijwel identieke patronen vertonen.
  Lees het stuk van Ata maar m.b.t. het Wilders verhaal.
  En lees vervolgens mijn reactie.
  Wij spreken beide over de uiterste van de tegenpolen.
  Ata over Wilders en ik over de islamitische versie van “achterwerk in de kast” die bij de BRT en NOS zijn bezorgd.

  Als beide zich in de eigen stelling ingraven, dan hebben we blijkbaar een probleem t.a.v. de communicatie.
  Volgens de basisstof behandeld tijdens de colleges, beweerd men dat je voor communicatie, een zender en een ontvanger nodig hebt. En dus niet twee zenders.

  Maar om nog even terug te komen op mijn geestestoestand.
  Helaas ben ik niet in het bezit van meerdere persoonlijkheden, geen psychoses, en dit is ook geen vorm van mentale auto-mutilatie.
  Soms kom ik redelijk ongenuanceerd uit de hoek, met als voornaamste reden, tijdgebrek!
  Even op de zaak, de boel doorlezen, terwijl je weet dat je of weg moet, of het personeel zit op mij te wachten, maar dan MOET ik toch even reageren. DAT MOET!!!!

  Eind conclusie? Tijdgebrek en nuance zijn met betrekking tot de factor tijd, niet verenigbaar! ;-)

 70. avatar abc says:

  @ 49 Abdel:

  Je schrijft:
  “Zoals abc al heeft aangegeven in zijn post @45 hoor jij en Liz ook bij zijn clubje.”

  Ik zei dat in reactie op een post van Saifullah (#42). Die stelt dat ik een groep met hen vorm.

 71. avatar abc says:

  @ 53 Abdel:

  Willen jullie dat moslims hier blijven en hun godsdienst uitoefenen?
  Ik wil dat in elk geval:
  – kansloze niet-westerse allochtonen;
  – millitante moslims;
  – mensen die zich niet willen verenigen met onze cultuur;
  evt met behoud van een deel van de uitkering goedschiks of kwaadschiks terug naar het land van hun voorvaderen worden gestuurd.

  Er is dan ruimte voor een nieuw begin. Alleen redelijke niet-westerse allochtonen die een kans hebben hier te wortelen zijn dan over. En plm 250.000 niet-westerse allochtonen met het vermogen en de wil om zich hier te wortelen en bij te dragen zijn geen belasting van de samenleving. En als dan ook nog blijkt dat de niet-westerse allochtoon niet op zwart gaat als er iets is, of gebeurt wat “beledigend” is dan kunnen mooie dingen gebeuren.

  Willen jullie extra voorwaarden aan het verblijf van moslims hier in Nederland?
  Ja. Zie boven.

 72. avatar abc says:

  @ 57 abdel:

  De rechterkant wordt niet kleiner, alle andere partijen verrechtsen. Corrigeer me als ik het fout heb.

 73. avatar lieke says:

  Nee hoor ABC dit klopt als een busje.

  Het gekke is dat andere moslims dit ook zo benoemen. zij wijten bijvoorbeeld het vertrek van Vogelaar aan de verrechtsing van de PVDA.
  Zelfs GL schijnt op te schuiven naar rechts!

 74. avatar moestafa says:

  71,72 en 73
  Hallo,
  Met andere woorden assimileren i.p.v.integreren.
  Gelukkig zijn jullie niet de mensen die hierover gaan en hoop dat het zo blijft.

  Laten we zeggen dat plm 250000 Allochtonen zich hieraan gaan houden.
  Zal men dan ook dezelfde kansen krijgen als de autochtoon die naast hem woont. Of kan die weer naar het uitzendbureau gaan met de vraag Zijn er nog schoonmaak baantjes.

  En ander puntje
  Iedereen moet kunnen geloven wat hij of zij wil. Of niet geloven.
  Daar heeft ieder individu recht op.
  Dus een ieder die daar anders over denkt mag natuurlijk.

  Wat voor mijn zo ongeloofelijk onbegrijpelijk is dat iedere keer de GEHELE MAROKKAANSE GEMEENSCHAP OVER 1 KAM GESCHOREN WORDEN.
  Heeft er een of andere Marokkaan in het zuiden van ons mooi landje iets geflikt. Dan spreekt men vaak over dat de gehele Marokkaanse gemeenschap hiervoor aansprakkelijk is.
  Als of 1 miljoen moslims tegelijk op dat ogenblik op buschauffeur hebben gespuugd.
  Als of 15 miljoen Nederlanders verantwoordelijkheid hebben jegens het gedrag van de welbekende TOKKIES

  Grt

 75. avatar Lieke says:

  En zie en leer hoe “wij autochtonen” een dusdanig probleem oplossen.
  Wij ridiculiseren een dergelijke familie, en gebruiken de naam Tokkies in een spottende vorm.
  Iedereen die zich tegenwoordig a-sociaal gedraagt en kan worden aangemerkt als autochtoon, wordt bestempeld als “tokkie”
  Dit geeft een waarde oordeel betreffende bepaald gedrag. door de benaming Tokkie is het voor iedereen duidelijk wat er wordt bedoeld!
  De tokkies hebben hun 15 minutes of fame gehad en zie!

  Zowel Autochtonen als allochtonen hebben de afgelopen jaren de scheefgroei binnen de Marokkaansesamenleving gebagatelliseerd!
  Men riep om het hardst sssssttt!!!
  Om toch vooral niemand, en zeker de falende allochtoon niet tegen de schenen te schoppen.
  En zie wat er van gekomen is. De marokkaanse gemeenschap heeft in zijn algemeenheid behoorlijk gefaald.
  Men hoort nergens echt bij.
  Men heeft over het algemeen geen idee wat er zich op maatschappelijk vlak afspeelt!
  De opvoeding loopt in grote hoeveelheden op niets uit.
  De Marokkanen zijn, helaas, in elke negatieve maatschappelijke c.q. sociale statistiek over vertegenwoordigd.
  Daar tegenover blijven er maar enkele schreeuwen dat het toch vooral niet waar, waar anderen vooral bezig zijn met de schuldvraag, en de methodiek om die toch maar zo ver mogelijk weg van de eigen groep te houden!

  Ik zeg niet dat het hierna volgende representatief is maar, kijkende naar sites als Saifullah.nl of de Allochtonen Defensie Liga.org lijkt het mij vrij logisch om nog harder deze manier van redeneren aan te trappen.

  De gemiddelde allochtoon denkt, vanwege zijn beperkte kennis over wie er nu werkelijk wonen in dit landje, dat alle autochtonen qua denkpatroon en visie achter Wilders of Verdonk staan.
  Als er al iemand geen onderscheidt kan maken tussen realiteit en onzin dan zijn het “de Marokkanen” wel.
  Men heeft veel meer op met termen als eer, trots, islam etc etc dan met het zich daadwerkelijk bezighouden met de realiteit.
  Door het maar blijven ronddraaien in de eigen kleine cirkel, vaak veroorzaakt door een slechte sociale maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat men de taal slecht c.q. niet machtig is, heeft men zich een “collectieve waarheid” eigengemaakt, die maar tot op zekere hoogte op waarheid berust.
  De rest zijn aan elkaar vertelde en geloofde leugens om toch vooral de status als slachtoffer van het systeem in stand te houden.
  Deze onderhandelingspositie zou men in de toekomst wel eens als troefkaart kunnen gaan gebruiken.

 76. avatar Fouad says:

  Beste Lieke,

  Allereerst wil ik je complimenteren dat je het voor elkaar hebt gekregen zoveel onzin in zo een kleine tekst te verwerken.

  Als ik jou reacties een beetje teruglees begrijp ik dat je vindt dat men niet teveel in een slachtofferrol moet kruipen, geldt dit alleen voor ”˜allochtonen’ of voor de mensheid in het algemeen? Iemand die als Tokkie wordt bestempeld kan heus wel ruggengraat tonen en voor zichzelf opkomen, of schaar je je stiekem achter deze groep.. De ”˜echte’ Tokkies hebben hier volgens mij al helemaal geen problemen mee, de ”˜fame’ waar jij het over hebt komt hen alleen maar goed uit. Dus please hou op met je ”˜spottende vorm’.

  De grootste onzin zit toch in de 2e alinea, jij denkt het monopolie te hebben om te weten dat ”˜de Marokkaanse gemeenschap’ gefaald heeft. Waar haal je toch deze onzin vandaan om te stellen dat er scheefgroei binnen de Marokkaanse samenleving is, ik vraag me echt daadwerkelijk af of je uberhaubt Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond kent/hebt gekend. Als je de debatten van de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd is het natuurlijk van de zotte om te stellen dat deze groep niet tegen de schenen zijn getrapt, of je kijkt nooit tv/internet/krant of je bent gewoon glashard aan het liegen!
  ”˜Men heeft over het algemeen geen idee wat er zich op het maatschappelijk vlak afspeelt’, weer een redenering van een hoogmoedig persoon met een gedachtengang ”˜jullie dom, ikke slim’.
  Waarom is het voor jou nou zo moeilijk om een individu in zijn waarde te laten en iemand puur op zijn doen en laten te beoordelen. Ik heb veel Marokkaanse kennissen en vrienden en kan vertellen dat het overgrote deel een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Wat dat betreft ben ik niet zo een pessimist en denk dat we juist de afgelopen jaren een inhaalslag hebben gemaakt. Als we het toch over statistieken hebben, kijk maar eens hoe stukken beter het met de Marokkaanse jongeren op hbo’s en universiteiten gaat.

  Weer denk je te weten hoe allochtonen denken en erger nog, je weet zelfs te melden dat ze beperkte kennis hebben over van alles en nog wat. Ik ben een Nederlander van Marokkaanse afkomst en denk helemaal niet dat de gemiddelde autochtoon zich achter Wilders en Verdonk schaart. Deze pipos kun je toch niet serieus nemen, dit doen trouwens politieke partijen niet eens, laat staan een willekeurig burger. Dat er toch een hoop mensen op deze pipos stemmen zegt volgens mij wat over een klein groepje autochtonen, ik zeg bewust klein groepje omdat k wel positief gestemd ven over de gemiddelde autochtoon.
  Is het trouwens wel eens bij je opgekomen dat realiteit voor sommigen gelijk kan staan aan Islaam, je hebt namelijk moeite om je in een ander proberen te verplaatsen.

  Advies van mij aan jou: klim eens uit dat gehucht en kijk wat er werkelijk in de samenleving gebeurt. Dat er problemen zijn met een groep Marokkaanse jongeren ben ik helemaal eens, maar om nou moord en brand te schreeuwen..

 77. avatar vele says:

  Gezien onderstaand berichtje zit er toch een zeker waarheid in Lieke’s verhaal

  http://www.echo.nl/ro-no/buurt/lees/818905/multiculturele.dialoog.kinderkunst.valt.in.het.water/

  hebben die kinderen het van de straat of van huis

 78. avatar Lieke says:

  Alsof het zich hier handelt om het moord en brand schreeuwen!
  Mijn wieg stond in het “gehucht” Utrecht, Kanaleneiland!
  Daarbij komt dat ik via jusitie en jeugdzorg vele jaren werkzaam ben geweest in wijken als Kanaleneiland.

  Aldaar heb ik bijna altijd met allochtone en voor het het overgrote deel Marokkaanse gezinnen van doen gehad.
  Waarbij het in al die jaren maar sporadisch voorkwam dat we het daadwerkelijk rechtstreeks over de ontstane problematiek konden hebben.
  Normaliter was er ten eerste zonder tolk geen normaal gesprek mogelijk met pa en ma, en wilde men maar zeer moeilijk accepteren dat hetgeen gezegd werd over de desbetreffende kids waar was!

  Laat vooropstaan dat ik er om bekend sta de zaak soms volledig uit zijn context te trekken. En dat hier ook zeker wat betreft bepaalde uitspraken opgaan.
  maar dat laat niet onverlet dat, jou bagatelliserende schrijven op mij persoonlijk einig indruk maakt.
  Het is echt niet omdat dit geluid nu uit alle hoeken en gaten klinkt.
  Dit zijn ervaringen opgedaan met de “gezellige” en altijd “voorkomende Marokkaanse jeugd en hun dito ouders!

  Persoonlijk vond ik er altijd wel een logica in de schizofrene omgang met elkaar en het naar buiten vertoonde gedrag, zitten.

 79. avatar abc says:

  @ 76 Faoud:

  Kan jij alsjeblieft een tel om je heen kijken en vaststellen dat die racistische Nederlanders gek genoeg helemaal niets hebben tegen aziaten.

  Waarom nu wel Arabieren/moslims en waarom niet Chinezen..? Omdat ik denk dat je niet je gedachten zo kan ordenen dat je eruit komt zeg ik het hier maar:
  Dat komt omdat moslims in de wereld algemeen en in Nederland in het bijzonder erg hoen best gedaan hebben en doen om zichzelf zo ongeliefd mogelijk te maken.

  Denk je dat puur racisme is dat maakt dat Nederlanders overwegend de pest hebben aan juliie? Nee! Door 30 jaar “marketing” staat het merk “moslim” als een huis.
  Dus, als je als een verantwoordelijke baan te vergeven is, waarom dan een risicofactor die baan geven? Dat doet men bij de overheid nog niet, 3, of 4 gevallen daargelaten. Reken er maar rustig op dat als het vanaf nu stil is aan de kant van de islam dat het nog 10 jaar duurt voordat het vooroordeel weg is.

  Aan het eind van je tekst roep je dat je “…wel positief gestemd ven over de gemiddelde autochtoon.” Je omgeving en je opvoeders moeten je geest wel zeer grondig vergiftigd hebben dat je dit met droge ogen je mond uitkrijgt. De realiteit is dat meer en meer moslims onoorbare zaken uithalen in Nederland en dat derhalve Nederlanders steeds meer afstand nemen van jullie.

  En kom niet met het idee dat Wilders en Verdonk maar zo weinig aanhang hebben, de realiteit is dat alle partijen, zelfs de Partij vd Allochtonen zo snel als mogelijk verrechtsen. Zelfs het allochtonenvriendje PvdA valt nu over Marokkanen, zelfs Job “theedrink” Cohen.

 80. avatar mostafa says:

  Hallo abc,
  Je omgeving en je opvoeders moeten je geest wel zeer grondig vergiftigd hebben dat je dit met droge ogen je mond uitkrijgt. De realiteit is dat meer en meer moslims onoorbare zaken uithalen in Nederland en dat derhalve Nederlanders steeds meer afstand nemen van jullie.

  Wat vindt jij van de welbekende uitspraken JIJ BENT EEN GOEIE MAROKKAAN
  JOUW KEN IK

 81. avatar abdel says:

  Ik vind dat de politieke partijen niet aan het verrechtsen zijn, maar eindelijk de ogen hebben geopend voor de realiteit.

  Bijvoorbeeld de immigartieeisen dat zie jij misschien als een verrechtsing. Ik zie dat als een eerlijke kans geven aan een ieder om van toegevoegde waarde te zijn. Als land moet je eisen kunnen stellen aan mensen en al helemaal in een verzorgingsstaat als Nederland.

 82. avatar abdel says:

  Lieke,

  Kom je uit kanaleneiland. Ik ook. Waar heb je gewoond Marshallaan, Trumanlaan alleen dan tel je echt mee. Werk je bij Doenja dienstverlening. Dat vind ik echt een hele goede club, er gaat weleens wat mis. Maar ik vind ze goed.

 83. avatar startrek says:

  Ik stel voor om discussie over de Marokkaanse problemen te beëindigen.
  En voor de inburgering relevante onderwerpen te praten.
  Ik wil graag integreren en misschien ook wel assimileren, maar ik wil eerst de geschiedenis van de Nederlanders leren kennen.

  Wat hebben Nederlanders in Indonesië, Suriname, Antillen gedaan?
  Wat was de bijdrage van Nederlanders in Afrika?
  Wat was de rol van Nederland in de wereldzeeën? enz. enz.

  Door deze vragen te beantwoorden, zal blijken dat, kut Nederlanders geen haar beter zijn dan de kut Marokkanen.

  Ik begrijp niet waarom een heel bevolkingsgroep zwart wordt gemaakt, omdat een kleine groep kut Marokkanen het leuk vindt om de boel te ontregelen en een groep Nederlanders (media, politici) het leuk vindt om te profileren op de rug van anderen. !

 84. avatar abdel says:

  83

  Amen!

 85. avatar moestafa says:

  83.

  Jippie JA JO

  O sorry bedoel
  Amen

 86. avatar Anoniem says:

  # 83

  lES 1:

  Oud Hollandse spreekwoorden en gezegden.

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

 87. avatar XYZ says:

  Prem heeft echt racistische motieven.
  Hij is een hindoe en zoals bekend hebben hindoes over het algemeen een hartgrondige hekel aan moslims.
  De IND in Den Haag heeft vele hindoemedewerkers omdat ze heel grondig te werk gaan met uitsluiten van moslims bij verblijfsaanvragen.

 88. avatar Lieke says:

  Beste XYZ,

  Je maakt het nu wel heel erg interessant!
  Ik zou zeggen vertel.
  Ik vermoed door deze uitspraken dat jij een boezemvriend bent van Prem. Een vriend waarbij Prem zijn hele zieleroerselen bij blootlegd!

  Dus als Prem ECHT racistische motieven heeft dan horen wij hier graag hoe dat zit!!!!

 89. avatar abc says:

  @ 83 startrek:

  De moslims op deze site durven nog maar kort afstand te nemen van hun marokkaanse broeders die de sfeer in het land vergiftigen.

  En de media, die je nu zo afvalt heeft 25 jaar lang al het negatieve nieuws over nietwesterse allochtonen verdoezeld. Pas na de dood van De Goddelijke Kale en De Bolle Gogh en de opkomst van internet werd de waarheid niet meer verdoezeld. Niet westerse allochtonen dragen over het algemeen niet bij aan dit land.

  Je bent van harte welkom als je wilt integreren, assimileren hoeft nog niet eens.

  Ik denk dat het parool is om afstand te nemen van het tuig en niet steeds naar andere gevallen te wijzen die ook niet kunnen.

 90. avatar Anoniem says:

  Startrek,

  Onzedaden in de geschiedenis zijn uitgebreid gedocumenteerd dus als je daar iets over wilt weten, kzou zeggen zoek het internet af en gij zult vinden!

  Maar is dat nu eigenlijk het beste waarmeeje kunt komen, daden die door onze voorouders zijn gepleegd? daden waar de Nederlandse staat vandaag de dag nog steeds voor boet door het geven van financiele steun!

  En dan nog even, hoe gaat het met Indonesie sinds de onafhankelijkheid?

  Nauwelijks beter dan toen, maar dat komt zeker door Nederland!

  Maar hoe ver wil je eigenlijk terug in de tijd?

  Zullen we het even hebben over het onstaan van de Islam, of het liefdesleven van de Profeet etc.

  Onzinnig natuurlijk omdat je die zaken in de context van de toenmalige situatie moet zien, dus ons waarde en normen pakket past niet helemaal in die tijd.

  daarom is het naast een drogredenering (jij mag niets zeggen want je deed het zelf vroeger ook) toaal niet zinnig om over het verleden te praten, weleven namelijk in het heden.

  Jij begrijpt niet dat een hele groep zwart wordt gemaakt en daar heb je gelijk in, ik begrijp echter niet dat een groep kutmarokkanen de hele gemeenschap zwart afschildert door hun daden en ook ik heb gelijk.

  Mvg

 91. avatar Anoniem says:

  En sterker nog anoniem, ik snap niet dat een groep “kutmarokkanen” de hele gemeenschap zwart afschildert, waarna de desbetreffende gemeenschap dit ook jaren lang tolereert! Pas sinds kort hoor je wat afkeurende geluiden uit de eigen gemeenschap, of moeten we zeggen individuele ouders.
  Deze ouders die onderdeel zijn van een gemeenschap en van deze samenleving hebben jaren lang moord en brand lopen schreeuwen wat betreft de vermeende oorzaken van het kutgedrag van deze kutjochies!
  School,stage,politie,de racistische autochtoon etc etc die waren immers allen schuldig aan het kutgedrag van deze kutjochies!
  Het gekke was dan weer wel dat, op de momenten dat deze kutjochies steun en liefde nodig hadden, dan waren vaders en moeders in geen velden of wegen te bekennen. Op school zijn er weinig tot geen allochtone ouders die betrokken zijn bij de school en zijn/haar activiteiten! Sportvereniging Idem!!! Op de sportclub(in dit geval voetbal, deze 6 verenigingen worden door mijn medewerkers begeleid. Simpel vanwege het feit dat jeugdtrainers en coaches blijkbaar gewapend naar trainingen en wedstrijden komen omdat men zich niet meer veilig voelt). wel kankeren tegen de jeugdleiders waarom zoonlief wordt weggestuurd van de training of door de vereniging wordt geschorst,en er dan ook nog voor kiezen om alleen op die momenten zelf, of samen met oudere zoons of andersoortig familieleden, de club te vergassen met dreigende of zeg maar gerust bedreigende bezoekjes.

  En dit alles speelt zich niet een paar honderd jaar geleden af, maar gewoon de afgelopen 2 seizoenen.
  De clubs die ons benaderen voor dit werk, hebben qua percentage een meerderheid aan allochtonen als lid.

  Volgens mij is dat ook HET grote probleem in een discussie omtrent dit soort onderwerpen. Het gezever over “de witman” van een paar eeuwen geleden.

  Als deze achterlijke en zwaar achterhaalde stellingen nog steeds voor ons gelden, dan komt “de moslim” er al helemaal bekaaid af.

 92. avatar Anoniem says:

  91 is van Lieke

 93. avatar abc says:

  @ 92 Anoniem:

  En die waarschijnlijk ook, :)

 94. Alle Marokkanen moeten weg, het stinkt, het deugt niet, het werkt niet, het neukt met neven en nichten, het rijd op kamelen, het steelt, het rooft en leeft van onze verzorgingsstaat.

  een kristalnacht kunnen we niet organiseren aangezien niemand werkt en ook geen winkel heeft. Deporteren kan wel, wij betalen wel, ze betalen toch nooit voor een kaartje.

  OPROTTE, WE KOMEN ERAAN OM JULLIE DE NOORDZEE OP TE ZETTEN

 95. avatar vele says:

  94
  Soms komen kreten als stank uit de goot

 96. avatar Abu Hudayfa says:

  Een schandalig artikel Abdel Karim, meer kan ik er niet over zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.