Allereerst een Eid Mubarek! Ik wil dan juist deze laatste dag van het Offerfeest aangrijpen om ook stil te staan bij de andere realiteit, Congo. De minder aangename. Helaas worden er vandaag de dag niet alleen schaapjes geslacht, maar ook mensen van vlees en bloed. Ik sta er wederom weer van versteld dat machtige wereldburgers toekijken hoe duizenden Afrikanen worden verjaagd, uitgehongerd, verkracht, verminkt, mishandeld, gedood en misbruikt. Congo is in de ban van massale etnische en politieke zuiveringen die echt nergens meer over gaan. We maken ons druk om straatcrimineeltjes en kredietcrisissen en we kunnen het daar elke dag over hebben, terwijl het ‘echte’ onrecht gewoon door mag gaan. We willen niet ingrijpen omdat strategische en economische belangen nog altijd belangrijker zijn. Het is dan ook ironisch dat Geert een ‘Freedom Award’ in ontvangst gaat nemen terwijl de malloot absoluut niets heeft bijgedragen aan de vrijheid in de wereld. Nee beste mensen, de echte helden zijn de vrijwilligers, leden van de stichtingen en anderen die hun leven op het spel zetten om kostbare Afrikaanse zieltjes te kunnen redden. Verschrikkelijk als we zo gefixeerd zouden zijn op de islamitische dreiging en daarmee het echte onrecht uit het oog zouden verliezen! Draag uw steentje bij en doneer wat u missen kunt! Giro 7244.
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"
Lees andere stukken van Abdelkarim
7 Reacties op "Vrijheid, een relatief begrip"
Ja, dat is altijd het probleem. Dat grotere rampen in de schaduw terecht komen van rampen/problemen die meer aandacht krijgen en veelvuldig besproken worden.
Logisch? Weet ik niet. Onrechtvaardig? Ja, waarschijnlijk wel.
Doen jullie het voor Congo
dan doe ik het voor Dafur.
Een niet door de westerse wereld( alhoewel daar over Congo ook aardig wat op af te dingen is) veroorzaakte ramp maar door een Islamitische regering die er zo te lezen zijn eigen wapens op na houdt.
De islamitische wereld doet al jaren het zwijgen er toe.
Het geweld in de Sudanese provincie Darfur kost elke maand 5000 mensen het leven. Dat zegt Luis Moreno-Ocampo, de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag.
Moreno-Ocampo spreekt van volkenmoord door aanranding, verkrachting en ook uithongering. Om volkenmoord te plegen zijn volgens hem geen kapmessen en geweren meer nodig.
Abdelkarim,
Even een vraagje. Doneer je zelf ook geld?
Zeer veel onrecht bestaat er in de wereld, maar als wij onzelf en onze omgeving niet kunnen behoeden van onrecht hoe kunnen wij dat dan doen duizenden kilometers verderop?
Vrijheid is geen relatief begrip. De Rechten van de Mens zijn absoluut.
Je schrijft ‘Congo is in de ban van massale etnische en politieke zuiveringen die echt nergens meer over gaan.’ Wat een kul. Jij bent in de ban van je fantasie. Er gaat het een en ander niet goed, maar wat jij stelt is onzin.
Kreditcrisis geen echt onrecht? Man, je weet niet waar je over lult. We zijn allemaal de klos van de vreselijke hebzucht, die achter het faillissement van Lehman enzovoort schuilt. Als het een beetje tegenzit betaal jij ook de rest van jouw leven voor de hebzucht van dat stel.
Ik lees verder. ‘Verschrikkelijk als we zo gefixeerd zouden zijn op de islamitische dreiging en daarmee het echte onrecht uit het oog zouden verliezen!’ Abdelkarim, je bent aan het stangen. Geen mededogen met de wereld en de mensen. Je maakt je helemaal niet druk om het door moslims jegens niet-moslims aangedane onrecht. Alleen maar jihad voor jou.
Jan
Na de mededeling dat hulporganisaties voor vele honderden miljoenen op de bank hebben staan en/of in aandelen, doe ik ff niet meer mee!
Wat ik wel blijf doen is bedrijfsmatig kleine projecten steunen. Projecten die vaak door enkelen worden geleidt en welke, al is het maar op kleine schaal, werkelijk zoden aan de dijk zetten.
Voorts ben ik het volledig met je eens.
Waar maken wij ons hier in godsnaam druk over!!
Wij ( mijn vrouw en ik ) worden weer overstelpt met bedelbrieven via krant of bladen, van de bekende organisaties. Daar doen we niet meer aan mee,omdat als je doneert je maandenlang persoonlijk bedelbrieven krijgt en je het gevoel krijgt dat je alleen voor de organisatie van het versturen van die bedelbrieven hebt betaald.
Wij steunen nu een collega van mij die heel direct hulp biedt aan een Vietnamees weeshuis.
Jaren lang hebben wij direct een Roemeens gezin financieel ondersteund met de studie van hun kinderen.
Kerst heeft het zelfde effect als het offerfeest de drive om de minderbedeelden te helpen.
Je koopt je schuldgevoel af